Новогодишњи ноћни успон на Жежељ, 13. јануара

0

У среду, 13. јануара, поводом дочека Српске Нове године, организујемо ноћни успона на Жежељ.

Окупљање је од 21:30 до 22:00, код Крста, одакле би кренули у правцу Жежеља. Ићи ћемо од Крста преко каменог моста код старе цркве, Косовском улицом до Бриона на Новој Колонији и преко Метиног брда, поред амбуланте, даље гребеном ка базену у Ждраљици, одакле крећемо северном страном Жежеља ливадама до нижег врха са кога је чистији поглед ка Крагујевцу. Одатле идемо обележеном стазом до вишег врха код порушеног дома и ту дочекујемо Нову Српску 2010. годину. После поноћи спуштамо се обележеном стазом поред водопада Бук и Ћосићког извора до кафане Медна, одакле се организовано или самостално враћамо у град.

Обавезно понесите батеријске лампе, заштиту од кише, добру обућу и још боље расположење!

У среду имамо редовни састанак клуба у 19:00 у О.Ш. Станислав Сремчевић, а после састанка се организујемо за ноћни успон на Жежељ.

Ових дана група наших чланова је обилазила Жежељ и околину, па ево фотки са водопада Бук са много воде  када се он показује у својој лепоти.

Share.

Нема коментара

    • Kada su veći i duži mrazevi – zaledi. Nadmorska visina je oko 270 m, a orijentacija – zapad. Nalazi se na izlasku iz klisure koju stvara Duboki potok koji ide sa brda Žeželj. Na žalost propustio sam priliku da ga slikam tokom pređašnjih mrazeva, ali je zaleđen vrlo interesantan. Pretpostavljam da tebe interesuje penjanje uz zaleđen vodopad. Dobra ideja! Ne znam da li je to palo na pamet nekome od alpinista iz Kragujevca. Ja ne umem da procenim atraktivnost ovog vodopada za takvu aktivnost, ali uz dovoljno vode i jake mrazeve mislim da bi to bilo izvodljivo. Ako mogu još nekako da pomognem – izvoli.

Leave A Reply