Усовица и Чикер у недељу, 28. марта

0

У недељу, 28. марта, планирана је акција успона на Усовицу (1375 мнв) и Чикер (1324 мнв). Успон би се реализовао гребеном Клечак и Греда који воде до Усовице, а силазак је са Усовице преко Чикера и гребеном преко Велике чуке, Козаревог брда и Градске косе до Маглич града. Висинска разлика износи 1125 м.

За превоз би се користио аутобус на линији Крагујевац-Сјеница који у недељу са крагујевачке аутобуске станице полази у 6:00 сати, или сопствени превоз. За повратак би се такође користио аутобус на релацији Сјеница-Крагујевац, који  од Маглич града полази око 18 сати, или сопственим превозом ко буде тако дошао на акцију.

На успон би се кренуло у 8:00 сати.

Акција је захтевна, јер се савладава велика висинска разлика стрмом стазом која води самом ивицом гребена, али зато треба да буде веома атрактивна. Такође су учесници који планирају да путују аутобусом лимитирани временом силаска, да би обезбедили превоз за повратак кући.

Потребна је добра планинарска опрема са ципелама које ће омогућити стабилан ослонац и сигурно кретање по стмом терену. Храна је из ранца, а воду је могуће допунити на извору испод Усовице и испод Чикера.

Пошто је терен веома захтеван, у случају најаве кише и влажног времена акција ће се отказати.

Пријаве за учешће на акцији до среде  24. марта, на састанку клуба,  у 19:00 у О.Ш. „Станислав Сремчевић“ или организатору акције Милошевић Дејану, на тел.: 064 / 241-541-2 .

Share.

Leave A Reply