Еверест 2010 – Катманду

0

Христос воскресе!
Два дана покушавам да пошаљем обични мејл. Овде је то тешко – рестрикције на 4-5 сати, онда је мрежа преоптерећена па нема конекцију… Упорност побеђује.
Можда не верујете да сам овде у послу од јутра до мрака. Данас састанак са Исваријем у 10 сати, па у 13 сати. Одлука је коначна. Ујутру полазимо.
У 10 се не зна да ли идемо за дан или два, а у 13 – Можете ли да се спакујете до 16 сати. Успео сам да спакујем сву опрему за базу, за наредна скоро два месеца. Своје ствари ћу видети кроз 7-8 дана, када стигнем у Базу. Не сме се ништа заборавити. На Тибету нема супермаркета, робних кућа. То је пустиња на 4000-4500м. Искуство долази до изражаја.
Екипа је на окупу.
Јуче сам на аеродрому дочекао црногорце, а са њима је био и Јаћимовић са групом за трек на Калапатар. Пожелео ми је на Васкрс да овога пута успем, кад већ са њим то нисам успео. Хвала на добрим жељама.
Дружио сам се и са својим шерпасима. Скоро их све познајем. И они имају много посла ових дана; треба све припремити за два месеца.
Трудићу се и даље да се јављам, али када је то из Катмандуа тешко, могу да предпоставим како ће то тек даље бити. Гугл је нешто заоштрио са кинезима.
Ако не успевам да се јављам мејловима, јављаћу се СМС порукама, па их користите као вести.

Много вас све поздрављам,
Челе

Катманду

Share.

Leave A Reply