Сaт за нашу планету

0

СУБОТА 23.МАРТ У 20:30

     „Сат за нашу планету” је глобална акција у коју се укључују појединци, организације и институције са заједничким циљем – слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и самих нас који на њој живимо.

     Иницијатива је потекла из Сиднеја још 2006. године, да би следеће године окупила 2,2 милиона људи. У наредном периоду акцији су се придружили бројни градови широм света, да би неколико годна касније ова идеја прерасла у глобални феномен, који уједињује људе у жељи да нешто учине у вези са климатским images променама.

     Акцију под називом „Сат за нашу планету“ покренуо је WWF (World Wide Fund for Nature)– Светски фонд за природу, како би указао на потребу да се смањи потрошња енергије и пратећа емисија штетних гасова стаклене баште.

     Почевши од 2009. године када је акција први пут организована у Србији, број градова и општина које подржавају акцију непрестано расте. Глобалној акцији  у Србији се придружило преко 50 градова и општина, а на глобалном нивоу преко 5200 градова из 135 земаља из свих крајева света.

     Учествујте и ви овој глобалној акцији! У суботу 23. марта у 20:30 искључите светло на сат времена! Придружите се хиљадама организација широм света и покажите да вам је стало до будућности наше планете!

Светлана Плавшић

Share.

Leave A Reply