Одржана друга редовна годишња скупштина ПСС-а у Врању

0

У Врању је 27. фебруара одржана друга редовна годишња Скупштина ПСС. Домаћин Скупштине био је ПК „Железничар 2006“ из Врања који је добром организацијом и широко познатим врањанским гостопримством допринео успеху Скупштине.

1

Скупштини је присуствовао рекордан број планинарских Клубова/Друштава, које је представљало 110 делегата са правом гласа.

2

У пратећем програму Скупштине, у петак 26. фебруара, прво је отворена изложба планинарске фотографије Клуба домаћина којом је обележено 10 година од оснивања и рада ПК „Железничар 2006“ а затим је одржана планинарска трибина „Планинарско туристички потенцијали Врања као облик активног одмора – кретањем до здравља“ којој су присуствовали представници Туристичке организације, грађани и омладина Врања. У наставку трибине емитован је планинарски уметнички филм „Тиркизна богиња Тибета“ аутора Драгослава Гогића.

3

У суботу, на дан одржавања Скупштине, у центру града одржана је показна спасилачка вежба екипе Горске службе спасавања Србије уз присуство великог броја грађана.

Редовна седница годишње Скупштине отворена је у 11 часова химном Републике Србије и пригодним програмом ученика музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Врања. Скупштину је званично отворио и поздравио градоначелник Зоран Антић.

У радном делу Скупштине поднети су извештаји о раду Управног одбора и активностима Савеза у протеклој години од стране председника Бориса Мићића. Извештаје о раду Начелништва ПСС и стручних комисија о спортској активности и постигнутим спортским резултатима поднео је Исо Планић начелник Савеза.

Скупштина је позитивно оценила и усвојила поднете извештаје укључујући и извештај Надзорног одбора ПСС.

Присутним делегатима представљен је програм обележавања 115 година планинарског покрета у Србији који се обележава ове године и за који је урађен посебан лого.

У посебном обраћању председник Б. Мићић упознао је делегате са основним садржајем и обавезама из новог Закона о спорту који је изгласан и ступио на снагу 16. фебруара 2016. године. Посебно је указано на допуне и промене које је потребно извршити како на нивоу нашег Савеза тако и на нивоу планинарских клубова и друштава.

Програм Скупштине завршен је заједничким ручком у ресторану Дома војске у Врању.

Фото: Александар Марковић, ПД „Голија“ – Ивањица

Текст: Канцеларија ПСС

Share.

Leave A Reply