Обилазак стазе на Бешњаји и кањона Вољевице - ПЕК Гора

Обилазак стазе на Бешњаји и кањона Вољевице

0

У недељу 06.03.2016. год. група од 18 планинара обишла је једну од наших стаза на Бешњаји која је планирана за предстојећу акцију за младе, као и за овогодишњи „7. Ђурђевдански поход“. Циљ нам је био да обиђемо трасу и испланирамо постаљање путоказа на карактеристичним раскрсницама, као и радове које морамо извести до Ђурђевданског похода.

IMG_3872

Према претходном договору, окупили смо се код аутобуског стајалишта код Ћифтине ћуприје, одакле смо аутомобилима кренули пут Букоровца. Почетак стазе био је код Воденице и одатле смо кренули на успон, стазом ка Дренку, одакле се спуштамо у Гиговски поток, а затим опет пењемо ка кестеновој шуми. Од кестенове шуме крећемо у правцу Вољевице, шумским путем и након око 3 км. улазимо у прелепи кањон Вољевице.

IMG_3914

IMG_3928

IMG_3938

IMG_3934

IMG_3957

Након проласка кањона крећемо на успон ка запушетеном дечијем одмаралишту на Бешњаји, а одатле стазом која води у правцу Ђурине чесме и даље преко Лисиног Лаза ка Врлетници низ коју се спуштамо до Планинарског дома.

IMG_3973

IMG_3977

Иако је била најављена киша дан је прошао без падавина и време је било пријатно за шетњу. Укупно смо прешли 16 км., уз висинску разлику +751 -711м. Снимили смо најбитније раскрснице и испланирали локације за постављање путоказа. Следеће што нам предстоји је акција за младе 20.марта, а затим крећемо са детаљним припремама и радовима на уређењу стазе за „7. Ђурђевдански поход“ 07. маја ове године.

Share.

Leave A Reply