Трекинг лига Србије I коло – Вршачке планине

0

Организатор: ПСД “Вршачка кула” Вршац
Датум одржавања: 9. април 2016. године
Место одржавања: Планинарски дом Широко било на Вршачким планинама

trekking

Почиње нова сезона Трекинг Лиге Србије!

У суботу 9. априла, ПЕК „Гора“ за све заинтересоване, планинаре, рекреативце и спортисте, организује одлазак на 1. коло све популарнијег такмичења под окриљем Планинарског савеза Србије.

Трекинг лига Србије садржи 7 кола од априла до септембра, која подразумевају да се пролазе маркиране планинарске стазе за што краће време, при чему се оверавају контролне тачке у учесничкој књижици.

За пролазак једне од 3 стазе различите дужине у оквиру временског лимита, као и за одређене позиције, такмичари се бодују, а најбољи награђују и медаљама.

План акције:
5:30 Полазак од Крста у центру града.
Долазак до стартног места – из центра Вршца асфалтним путем на брег преко Црквице, Куле и Црвеног крста одакле почиње макадам који је у добром стању. Дом је око 10 км. од центра града.
Старт акције је у 10.00 часова.
Регистрација учесника-такмичара за Српску трекинг лигу:
– Добијањем учесничке књижице Српске трекинг лиге у коју се на крају уноси резултат и оверава учешће и попуњавањем пријавног листа којим се уједно и обавезује на поштовање Правилника лиге за оне учеснике који се нису до сада регистровали.
Пријава за Трекинг лигу Вршачке планине :
– Уплата котизације од 300 динара. Сваки учеснк добија мапу стазе на А4 формату, учесничку књижицу у којој се врши овера проласка кроз контролне тачке као и ревизије. Сви који успешно савладају стазу добијају диплому на крају акције и беџ. Победници на све три стазе биће награђени медаљама.

Опис стазе:
Мала стаза (16 км, успон 815 метара, укупно 40 бодова, временски лимит за прелазак стазе 5 сати 30 минута) Стаза има само једну контролну тачку на Гудуричком врху КТ3
Средња стаза (24 км, успон 1075 метара, укупно 58 бодова, временски лимит за прелазак стазе 7 сати) Стаза води на Лисичију главу затим манастир у Малом Средишту, Гудурички врх, Месић / манастир /, Пл.дом. Дуж стазе су 4 контролне тачке (КТ1, КТ2, КТ3 и КТ4). Вода на КТ2 и КТ4.
Велика стаза (35 км, успон 1.585 метара, укупно 83 бодова, временски лимит за прелазак стазе 9 сати 30 минута) Стаза води на Лисичију главу, манастир у Малом Средишту, Гудурички врх, Месић / манастир /, Планинарски дом, Ђаков врх, па преко Црвеног крста и Турске главе на Кулу и до Црквице / Црква светог крста / одакле се враћа путем до планинарског дома. Дуж стазе је 8 контролних тачака (КТ1 до КТ8). Вода на КТ2, КТ4 и КТ8.

Сви учесници трекинг лиге су у обавези да се стриктно придржавају Правилника лиге. Свака неправилност ће бити санкционисана дисквалификацијом. Стаза се мора стриктно поштовати, јер поред КТ биће и 2 тачке ревизије које се такође морају оверити да би се постигнути резултати признали. Једна ревизија ће бити на Малој и Средњој стази, а две на Великој стази.

Ко иде на Велику стазу потребно је да има код себе батеријску лампу. У склопу просторија дома је и бифе са кухињом и веома прихватљивим ценама како пића тако и разних јела до роштиља.

Биће организован ручак – пасуљ по цени од 200 дин. Приликом пријаве добијају се бонови за ручак. Сви учесници биће послужени чајем.

НАПОМЕНА: Сви учествују на сопствену одговорност у односу на своје психофизичке могућности и здравствено стање.

Повратак у Крагујевац код Крста у касним вечерњим сатима.

Трошкови: Око 1300 динара за превоз + котизација за учешће 300 динара

По жељи ручак од 200 динара и за учеснике који немају планинарску књижицу додатних 100 динара за Клуб.

Сви учесници су обавезни да потпишу изјаву о ризицима и преузимању одговорности.

Обавезна уплата аконтације од 1000 динара до понедељка 4. априла, средом од 19:30 на састанцима Клуба у О.Ш. „Мома Станојловић“ или лично организатору акције испред ПЕК „Гора“ – Чаславу Михајловићу.

Пријаве и додатне информације код организатора на број 063/6-18-18-3 или преко фејсбука: https://www.facebook.com/caslav.s.mihajlovic

Share.

Leave A Reply