Дан планете Земље - ПЕК Гора

Дан планете Земље

0

Широм света 22. априла сваке године се обележава дан планете Земље. Поводом овог веома важног датума у еколошком календару, одржавају се бројни догађаји који за циљ имају да подстакну већу еколошку свест и пробуде веће поштовање према животној средини.
300px-Earth_flag_PD

Тим поводом 23. априла од 11 до 14 часова у Великом парку, одржаће се манифестација којом ће бројна удружења, организације и клубови из града да обележе овај дан. Иницијативу за ову манифестацију дао је Центар за еколошко образовање и одрживи развој (ЦЕООР), а све пријављене организације – организатори догађаја ће на свој начин да се представе и обележе Дан планете. Очекује се велики број еколошких радионица, изложба ликовних радова, такмичења, еколошких квизова и тд.

Планинарско еколошки клуб „Гора“ ће узети активно учешће у овом догађају, те позивамо све планинаре и љубитеље природе да подрже ову манифестацију и да у суботу 23. априла буду активни учесници овог еколошко – кутурно – едукативног догађаја и да на тај начин покажемо да нам је стало до наше планете.

Share.

Leave A Reply