Излет са трећацима ОШ Вук Стефановић Караџић - ПЕК Гора

Излет са трећацима ОШ Вук Стефановић Караџић

0

Дана 09.06.2016 ученици трећег разреда ОШ Вук Стефановић Караџић из Бреснице ће извести излет на подручју Жежеља, а ПЕК Гора ће бити организатор излета.
Од школе се полази у 08:00 ч ујутру и излет треба да се заврши доласком учесника до школе најкасније до 12:45ч.

img_02741

Траса кретрања:
Полазимо од школе и идемо асфалтним путем поред доњег гробља, поред цркве, горњег гробља и путем десно ( и даље је све асфалт ) полако силазимо према „Мариној кафани “ Медна.
Код ћосићког извора силазимо са асфалта и обележеном планинарском стазом пролазимо поред извора, старе стогодишње букве, наше платформе, где ће бити и краћи одмор.Успоном полако према Жежељу уз велики опрез, стижемо на Жежељ.Пауза, краће упознавање деце , ученика, са планинарством и екологијом.
За повратак ћемо предложити две варијанте:
– повратак мистим путем
– повратак око Жежељаи излазак на врх насеља Ждраљица, па даља према школи.
Дужина стазе ће бити од 7 до 8 км и требало би да је нормално прођемо са децом за око 4ч.
Позивам све чланове клуба ПЕК Гора који су сутра у четвртак 09.06.2016 слободни пре подне да додју и помогну у спровођењу овог излета.
На излету ће бити око 100 ученика па је безбедност спроводјења излета изузетно важна и у том смислу је број активних планинара у спроводјењу овог излета изузетно важан.
Испред ПЕК Гора за спроводјење и координацију излета са особљем ОШ Вук Караџић задужен је Милован Бачанин Бача тел: 066 604 35 55 или 063 604 355

Share.

Leave A Reply