Кањон Увца са успоном на Јадовник - ПЕК Гора

Кањон Увца са успоном на Јадовник

0

У суботу 06.08.2016 око 06.00 би смо кренули од Крста у центру града. Акција је дводневна, па у складу са тим, а како би смо смањили трошкове пута, ићи ћемо највероватније сопственим превозом. организатор акције је због повећаног интересовања за ову акцију, обезбедио превоз ангажовањем превозника, па ће ићи један ауто као сопствени превоз и аутобус. Првог дана би смо обишли Јадовник са локалним водичем и домаћином из села Горачиће. Овде ћемо преноћити тако да је обавезно понети вреће и подметаче, с обзиром да нам је домаћин обезбедио место за преноћиште потпуно бесплатно.

Jadovnik

Другог дана је у плану обилазак  и уживање у погледима на кањон Увца, као одмор од првог напорнијег дана. Акција није физички захтевна и погодна је за све планинаре.

Увац

ОБАВЕЗНА ОПРЕМА:

 • подметач и врећа за спавање
 • дубоке планинарске ципеле, резервна обућа
 • камашне, капа,
 • слојевита гардероба примерена планинским условима,
 • јакна са капуљачом као заштита од евентуалног ветра, кише, као и од хладноће ујутру и увече
 • активни веш,
 • планинарски штапови,
 • лична документа и здравствена књижица,
 • чеона или нека друга поуздана лампа са пуним батеријама,
 • комплетна резервна гардерова,
 • исхрана из ранца, мин 2 литра воде.

Цена превоза биће накнадно формирана с обзиром да се ради о дводневној акцији. и да ћемо највероватније користити сопствена возила како би трошкови превоза били сведени на минимум. За све информације обратити се организатору акције.

Пријављивање за акцију:

– путем телефона организатору – Коси Миликић – 069/58-93-444
– или на редовним састанцима ПЕК Гора. Обавезно читко написати име и презиме, годиште и број телефона у списку за пријаву.

Рок за пријављивање и отказивање: среда 03.07.2016.год.
Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће или ће сносити целокупне трошкове превоза.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа – важећу личну карту или пасош, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК ГораЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Организатор акције: Коса Миликић – 069/58-93-444

Share.

Leave A Reply