ПЕК Гора и даље на првом месту у генаралном пласману Трекинг лиге Србије - ПЕК Гора

ПЕК Гора и даље на првом месту у генаралном пласману Трекинг лиге Србије

0

Након одржаног 5. кола Трекинг лиге Србије, Планинарско еколошки клуб „Гора“ из Крагујевца учврстио је прво место у генералном пласману клубова и сада има предност од 266 бодова у односу на другопласирани планинарски клуб „Озрен“ из Сокобање. Марија Нешић освајањем сребрне медаље потврдила водеће место у генералном пласману појединаца у женској конкуренцији. 

135

5. коло Трекинг лиге Србије одржано је 21.08.2016.год., у оганизацији ПК „Балкан“ из Београда, на простору општине Косјерић, села Мионица и Дивчибара. Организатор је припремио три стазе у дужинама од:

  • 11,5 км – 580 м успона
  • 22,2 км – 900 м успона
  • 33,8 км – 1480 м успона

на којима је учествовало 147 планинара из целе Србије. За наш клуб такмичило се седам чланова, сви су учествовали на најдужој стази и успешно је савладали, а Марија Нешић је освојила сребрну медаљу у женској конкуренцији.

143

резултати

Резултати наших такмичара и осталих који су учествовали на најдужој стази.

После одржаних пет кола, пласман клубова изгледа овако:

  1. ПЕК Гора Крагујевац – 1956 бодова
  2. Озрен Сокобања – 1690 бодова
  3. Букуља Аранђеловац – 1651 бод
  4. Ера Ужице – 1541 бод
  5. Јаворак Параћин – 1537 бодова
  6. ……
123

Генерални пласман појединаца након одржаних пет кола

Целокупан пласман појединаца и клубова можете погледати на овом линку.

Поред такмичарског дела, група планинара нашег клуба искористила је прилику и гостопримство домаћина и организатора и прошетала средњом стазом до врха Дивчибара и назад до етно домаћинства Гостољубље у селу Мионица, одакле су и кретале све стазе. Групу је водила Оливера Милић.

Следеће коло одржаће се на Рајцу, 25. септембра, а након тога и последње коло овогодишњег такмичења које ће се одржати у октобру на Грзи.

Share.

Leave A Reply