VI Традиционални успон на Оштру Чуку од Сокобање

0

ПД Оштра Чука нас позива на VI традиционални успон на Оштру Чуку код Соко Бање дана 24.09.2016.

20160709_154331
Полазак је из Соко Бање 305 мнв, од Милошевог конака у 09 ч. Пролази се кроз Бориће 320 мнв, поред видиковца Јаниор 450 мнв, поред извора Бараџија 585 мнв, излази се на Озренске ливаде 645 мнв, долазимо до Калиновице предивног етно парка 650 мнв, даље стаза иде кроз Кошавске ливаде 710 мнв, а кроз густу букову шуму долазимо до узвора Шопур 820 мнв., одавде се полако благим успоном стаза пење до највишег врха ове сразе Оштра Чука 1075 мнв, даље стаза води до висоравни Власина 1004 мнв,даље кроз Хајдучке ливаде 900 мнв, да би се на крају завршила у селу Језеро на 815 мнв.
Дужина стазе је цца 15 км. Организатор је предвидео још две стазе и то једну од 7.5 км и другу без пешачења, аутобуским одласком из Соко Бање до села Језеро.

Ручак у селу Језеро је бесплатан, а ту ће мештани презентовати и продавати производе из овог краја планине Озрен.
Соко Бања, сама по себи је одличан разлог за одлазак на ову акцију.
За даље и ближе информације на састанцима клуба.
Нашу сатницу ћемо објавити накнадно као и цену коштања ове акције.

ПОЛАЗАК НА АКЦИЈУ:

24.09.2016. – 05:30 часова код Крста у центру Крагујевца.

ОБАВЕЗНА ОПРЕМА:

  • дубоке планинарске ципеле, резервна обућа
  • камашне, капа,
  • слојевита гардероба примерена планинским условима,
  • планинарски штапови,
  • лична документа и здравствена књижица,
  • чеона или нека друга поуздана лампа са пуним батеријама,
  • комплетна резервна гардерова,
  • исхрана из ранца, мин 1 литar воде.

Цена превоза: у зависности од броја учесника (оријентационо око 1000 динара)

Пријављивање за акцију:

– путем телефона организатору – Миловану Бачанину Бачи на тел 064 66 99 339.
– или на редовним састанцима ПЕК Гора. Обавезно читко написати име и презиме, годиште и број телефона у списку за пријаву.

Рок за пријављивање и отказивање: среда 21.07.2016.год.
Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће или ће сносити целокупне трошкове превоза.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа – важећу личну карту или пасош, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК ГораЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Организатор акције: Миловану Бачанину Бачи на тел 064 66 99 339.

Share.

Leave A Reply