Дан чистих планина 2016, 6. коло Трекинг Лиге Србије – Рајац

0

У оквиру 14. планинарске спортско-такмичарске манифестације „Дан чистих планина“, ПД Победа из Београда, дана 25.09.2016. год. на простуру Рајца организује и 6. коло Трекинг лиге Србије. Поред тога биће организован и Трофеј града Београда у планинарству и планинарски вишебој, као и манифестација Европски дани пешачења.

ПЕК Гора планира организовани одлазак такмичарске екипе Трекинг Лиге Србије и учешеће на манифестацији Европски дани пешачења у оквиру које је организатор обезбедио седам пешачких стаза на Рајсцу и околини:

2016-09-11_1119

За 6. коло ТЛС организатор је пропремио три стазе:

  • 15,7км – 580м успона
  • 22,8 км – 940м успона
  • 31,8 км  – 1100м успона

ПЛАН АКЦИЈЕ:

  • Окупљање учесника код Крста у центру Крагујевца
  • 6:30 часова – полазак из Крагујевца
  • долазак на Рајац око 8:00 часова, испред планинарског дома, пријаве учесника ТЛС и пешачких стаза, припреме и освежење пред полазак на стазе.
  • Учесници пешачких тура сами бирају једну од пунуђених стаза и пријављују се одређеним водичима.
  • 9:30 старт Трекинг лиге,
  • по пристизању свих учесника са пешачких и трекинг стаза, окупљање испред планинарског дома (старт/циљ) додела диплома и награда учесницима,
  • окупљање учесника из Крагујевца и полазак аутобуса у касним поподневним часовима.

ИСХРАНА:

Исхрана из ранца, индивидуално за целодневни боравак у припроди. За учеснике Трекинг лиге организатор је обезбедио воду на контролним тачкама (???) али нема информација о окрепи, па је потребно планирати индивидално.

ОПРЕМА:

Планинарска опрема прилагођена временским условима и тежини стазе. Заштита од кише и резервна пресвлака.

Пријављивање за акцију:

– Уплатом аконтације за превоз организатору – Ивошев Андреју 064/8540-330
– или на редовним састанцима ПЕК Гора. Обавезно читко написати име и презиме, годиште и број телефона у списку за пријаву.

Рок за пријављивање и отказивање: среда 21.09.2016.год.
Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће или ће сносити целокупне трошкове превоза.


За учешће на акцији потребно је имати лична документа – важећу личну карту или пасош, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК ГораЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Организатор акције: Андреј Ивошев 064/854-0330

Share.

Leave A Reply