Лепоте Грзе и Јужног Кучаја за последње коло ТЛС - ПЕК Гора

Лепоте Грзе и Јужног Кучаја за последње коло ТЛС

0

У недељу, 16.октобра, на простору планинског масива Јужног Кучаја у близини излетишта Грза, биће одржано 7.коло Трекинг лиге Србије, уједно и последње у овој сезони. Обзиром да се ПЕК Гора налази на првом месту после 6кола, позивамо све заинтересоване да нас подржите да освојимо титулу екипног првака Србије и наравно прошетате лепим стазама.

„ЈУЖНИ КУЧАЈ је планински масив у источној Србији, ограничен са севера реком Ресавом и планином Бељаницом, са истока Злотском реком и Црним врхом код Бора, са југа реком Честобродицом, и са запада Поморављем.

Овај планински масив обилује планинским изворима и листопадним шумама, од којих су најзаступљеније јавор и јасен.

Оно што је најважније за планинаре, ЈУЖНИ КУЧАЈ обилује прелепим питомим планинским врховима, од којих са својих 927 метара надморске висине, Јаворачки врх доминира овим масивом.“ (текст преузет са сајта организатора http://www.javorakpn.com )

Reka Grza

Река Грза  (Фото: planine.net)

 

Организатор, ПК Јаворак из Параћина је обезбедио три стазе које су кружне:

-Мала стаза: 14,2км и 700м успона.

-Средња стаза: 19,5км и 950м успона.

-Велика стаза: 32,4км и 1600м успона.

Пешачке туре ће бити организоване на малој и средњој стази, и за то ће накнадно бити одређени водичи испред клуба.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

6:30-6:45 Окупљање учесника код Крста у центру Крагујевца

6:45 Полазак организованим превозом из Крагујевца

8:30 Долазак код планинарског дома „Ђорђе Живковић“ на Грзи, пријаве такмичара и организација планинара за пешачке стазе, освежење и припрема пред пешачење.

9:30 Старт /полазак на стазе

По пристизању свих учесника  са пешачких и трекинг стаза, окупљање испред планинарског дома (старт/циљ),  додела диплома и награда учесницима.

17:30 Повратак за Крагујевац

19:00 Журка у дому ПЕК Гора у Букоровцу и прослава успеха у Трекинг лиги Србије

 

ИСХРАНА:

Исхрана из ранца, индивидуално за целодневни боравак у припроди. За учеснике Трекинг лиге организатор је обезбедио воду на контролним тачкама, али нема информација о окрепи, па је потребно планирати индивидално.

*Постоји могућност ручка по цени од 250дин у дому, што треба нагласити приликом пријаве, а треба имати у виду да оне који иду на журку у Букоровцу очекује вечера.

ОПРЕМА:

Планинарска опрема прилагођена временским условима и тежини стазе. Заштита од кише и резервна пресвлака.

Пријављивање за акцију:

– Уплатом аконтације od 500дин за превоз организатору – Чаславу Михајловићу, водичу III кат МБ 533(информације на број 063/6-18-18-3)
– или на редовним састанцима ПЕК Гора средом од 17:30часова у О.Ш.“Светозар Марковић“.

Обавезно читко написати име и презиме, годиште и број телефона у списку за пријаву.

Рок за пријављивање и отказивање: среда 12.10.2016.год.до 18:30.
Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће или ће сносити целокупне трошкове превоза.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа – важећу личну карту или пасош, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply