Шаторице 2016 - ПЕК Гора

Шаторице 2016

0

У суботу 12.11.2016.г. ПЕК „Гора“ организује одлазак на Традиционалну републичку дводневну планинарску акцију Шаторице 2016 у организацији ПК „Копаоник“ из Лепосавића.

фото: www.greben.org

фото: www.greben.org

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Субота 12.11.2016.год.

 • полазак из Крагујевца у 02:30 часова
 • долазак у Лепосавић око 06:00 часова уз успутну паузу у Ушћу,
 • Организованим превозом домаћин ће све учесника из Лепосавића превести до села Мошнице, одакле је старт планинарске туре.
 • Од Мошница идемо уз кањон Бојатинске реке до саставака двеју мањих река које чине Бојатинску.
  Од саставака се иде гребеном Куртињача све до врха Шаторице 1750 мнв. Краће задржавање на врху, заједничка фотографија, па спуштање гребеном Лепчињак и даље гребеном Металица све до ОШ у селу Борчане, где је домаћин обезбедио ручак и смештај.
  Обавезно понети прибор за јело као и врећу за спавање и подметач. Спава се на поду у учионицама школе. Преноћиште је бесплатно.
 • Дужина стазе: 20км, успон 700мнв.

Недеља 13.11.2016. год.

 • Устајање у 07:00 часова
 • 08:000 Полазак на стазу
 • Стаза води преко Борчанских Глава, гребена Сокољача све до манастира Свети Јован. После краћег одмора идемо преком села Крш Мала, Добрава, преко гребена Клик, до Лепосавића, где се стаза и завршава.
 • Дужина стазе: 15км, успон 1000мнв.

Стаза је доста напорна и захтева добар физички напор.
Обавезно понети гардеробу за зимске услове, довољно воде ( на стази нема извора ) и хране.
Оно што сигурно знам то је да ће ово бити одлична дводневна тура, изузетни предели невероватне лепоте, гостопримљиви домаћини, одлична организација акције.

Цена ће бити одредјена зависно од броја пријављених за одлазак на акцију али треба рачунати на око: 1500 динара. Пријаве за акцију, уз уплату аконтације, најкасније до среде, 09. новембра, на састанку клуба у ОШ „Светозар Марковић“ у 17:30.

Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Позивам све планинаре који би желели да се у дане 12. и 13.11.2016 друже са планинарима ПЕК ГОРА на овој предивној акцији на чаробном простору Копаоника, да се за одлазак на акцију јаве организатору Миловану Бачанину на тел. 066 604 35 55
Такође позивам планинаре ПЕК Гора да узму масовније учешће на овој акцији јер ће им то бити планинарски дани за дуго памћење.


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 17:30 у ОШ Светозар МарковићЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply