ПЕК „ГОРА“ првак државе у Трекинг лиги Србије - ПЕК Гора

ПЕК „ГОРА“ првак државе у Трекинг лиги Србије

0

Планинарско еколошки клуб „Гора“ из Крагујевца, освојио је титулу екипног првака државе у оквиру такмичење Трекинг лига Србије, коју организује Планинарски савез Србије. Иако је титула већ била извесна, они су то и званично потврдили у последњем колу које је организовао ПК „Јаворак“ из Параћина на просторима Јужног Кучаја и излетишта Грза.

Шампионска екипа ПЕК „Гора“

Поред титуле екипног првака, наша чланица Марија Нешић, освојила је и титулу шампиона у конкуренцији жена, док је Оливера Милић, такође чланица ПЕК „Гора“ освојила златну медаљу у последњем колу, на средњој стази. То је њена четврта златна медаља од укупно четри учешћа у овогодишњој Трекинг лиги.

Наша златна Марија Нешић као прва у укупном пласману Трекинг лиге Србије у конкуренцији жена

ПЕК „Гора“ је заузео прво место са укупно освојених 2690 бодова, а на другом и трећем месту нашли су се ПД „Букуља“ из Аранђеловца и ПК „Озрен“ из Сокобање са по 2379 бодова.

У оквиру овогодишњег такмичења Трекинг лига Србије укупно је организовано седам кола, и то на просторима Вршачких планина, Горње Трепче, Малиника, Сокобање, Косјерића, Рајца и Грзе. У сваком од одржаних кола, такмичарима је на располагању било по три стазе: кратка 10-15км, средња 20-25 и најдужа 30-35км, а бодовало се на основу дужине пређене стазе и пласмана на трци.

 

Оливера Милић на победничком постољу са златном медаљом на средњој стази у женској конкуренцији

Освајањем првог места у екипној конкуренцији Трекинг лиге Србије, уврстило је ПЕК „Гора“ у ретке клубове из Крагујевца који су ове године постигли овако значајан клупски успех.

Планинарски савез Србије и Комисија за Трекинг лигу ПСС, доделили су организацију једног кола наредне године и нашем клубу, а такмичење ће се одржати у априлу месецу следеће године на просторима Бешњаје..

 

 

Share.

Leave A Reply