Кучајске планине - Мала и Велика Треста 1284 м.н.в. и Стража 1256 м.н.в. - ПЕК Гора

Кучајске планине – Мала и Велика Треста 1284 м.н.в. и Стража 1256 м.н.в.

0

У недељу 06.11.2016 ПЕК „Гора“ организује једнодневну планинарску акцију на Кучајским планинама са успонима на Малу и Велику Тресту (1284 м. н. в.) и Стражу (1256 м. н. в.).

tresta_i_straza_01

Време поласка и повратка са акције:

  • Полазак  у 6:00 (скуп учесника код крста у центру Крагујевца у 5:45)
  • Очекивано време повратка у Крагујевац је око 22:00

tresta_i_straza_03

Потребна опрема:

  • дубоке планинарске ципеле,
  • кишна кабаница,
  • слојевито облачење(више тањих ствари),
  • ручна или чеона батеријска лампа,
  • планинарски штапови.

tresta_i_straza_02

План успона:

9:00 полазак на успон из локалитета Винатовача, први део стазе води колским макадамским путем, затим следи мало стрмији успон на врхове Мала и Велика Треста кроз мешавину букове и четинарске шуме. Са Тресте следи спуст па потом излазак на гребен Страже. Са Страже се спуштамо атрактивном стазом низ стену и потом макадамским путем до места где нас чека превоз. Стаза је кружна у дужини од 15 км. и потребно је око 8 сати за њен пролазак.
По завршетку стазе посетићемо неки од ресторана у Лисинама. Полазак за Крагујевац је у 20:00.
Цена акције износиће: 700 – 800 динара.
Исхрана из ранца
Акцију организује и води планинарски водич Иван Ћурчић м.б.400 контакт телефон: 064/304-61-00
Пријављивање за акцију је на састанцима клуба у основној школи Светозар Марковић од 17:30 или на телефон 064/304-61-00 уз уплату аконтације од 500 динара.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 17:30 у ОШ Светозар МарковићЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

tresta_i_straza_04

Share.

Leave A Reply