Зимски успон на Мучањ (1534м.н.в.) - ПЕК Гора

Зимски успон на Мучањ (1534м.н.в.)

0

Мучањ је планина у југозападном делу Србије, која се простире источно од планине Муртенице, са југа је планина Јавор и западно од града Ивањице. Планина је поред села Катићи. Највиша тачка планине је Јеринин град, са надморском висином од 1536 метара. Мучањ је препознатљив и уочљив са магистралног пута који иде испод планине, по свом крашком облику и стенама од којих се састоји Јеринин град.

  • Полазак 22.01.2017. у 6,00 (скуп учесника код крста у центру Крагујевца у 5,45)
  • Повратак 22.01.2017. око 22,00

Опрема: дубоке планинарске ципеле, камашне, рукавице, зимска капа, зимска јакна, планинарски штапови.

План успона: 10,00 полазак на успон из села Катићи (1000м.н.в.), затим идемо преко Опаљених страна(1150м.н.в.), Савине воде, затим излазимо на видиковац (1471м.н.в.), затим на врх Мучња на 1534 м.н.в. Силазак је преко Градине 1350м.н.в. и Глога 1175 м.н.в. до села Катићи. Дужина стазе је 12 км.

Цена акције: 1000 динара.
Организатор и водич је Иван Ћурчић планински водич ПСС м.б.400.
Пријављивање за акцију је на састанцима клуба средом у 20,00 у о.ш.Трећи крагујевачки батаљон или на телефон 0643046100.
По пријављивању потребно је уплатити аконтацију од 500 динара.


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2016. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.


На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2016. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у ОШ Трећи крагујевачки батаљон“. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply