Светосавски поход на Бешњају и Жежељ - ПЕК Гора

Светосавски поход на Бешњају и Жежељ

0

У недељу, 29. јануара 2017., планирана је акција нашом планинарском стазом од Бешњаје до Жежеља.

Искористићемо аутобус на линији 601 – Ћифтина ћуприја-Букоровац у 7:00 и возимо се до последње станице, код воденице у Букоровцу, одакле крећемо на стазу око 7:30.
Од воденице у Букоровцу кретаћемо се обележеном стазом преко Дренка, потока Гигово, гребена Бешњаје, Великог брда, Ђурине чесме, Лисиног лаза, Церјака, све до Жежеља и водопада Бук у подножју Жежеља. Стаза је дужине око 20 км, са укупним успоном од 770 м и силаском од 870 м, а требали би да је пређемо за око 8 сати лаганог хода. Код кафане „Медна“ у Ждраљици, где можемо сачекати неки од аутобуса који воде ка Крагујевцу, бићемо до 16 часова.
Аутобуску карту плаћа сваки учесник за себе.
Стаза обилује лепим пределима и видиковцима ка Крагујевцу и планинама које га окружују – Рудник, Гледићке планине, Црни врх, … Са Жежеља, ако видљивост буде добра, можемо видети и Ртањ.

Акција није захтевна и примерена је и активним рекреативцима. Обућа и одећа треба да буду примерени временским условима на дан извођења ове акције. Понети заштиту од кише и снега. Штапови за ходање могу битно да олакшају кретање стазом, посебно при успонима и силасцима. Храна и вода из ранца.

Организатор и водич на стази је Никола Косановић, планинарски водич 3. категорије ПСС, МБ 586, тел.: 064/3966780

Пријаве на састанцима клуба сваке среде од 20:00 у ОШ „3. Крагујевачки батаљон“.

Позивамо све Крагујевчане да нам се придруже у овој зимској шетњи, ако не целом стазом, барем да изађу тог дана до Жежеља. Верујте да ћете уживати! Ови предели су свима доступни, искористите ту предност и изађите у лепу шетњу са својом породицом и пријатељима!

Share.

Leave A Reply