Акција изненађења

0

Недеља, 9. јул 2017.

Пошто је ово акција изненађења, а да ипак задовољимо неку форму најаве, да наговестимо неке од детаља акције:

Акција није превасходно планинарска, пошто ћемо се све време кретати током једне речице коју ћемо често прелазити са једне стране на другу, уз честа застајања на интересантним местима, са опцијом купања. Укупно би прешли раздаљину од око 16-18 км, једноставним тереном, без великих успона. Успут би могли да посетимо и један манастир, ако за то буде интересовања.

До полазне тачке ће нам требати око 2,5 сата вожње, са једном паузом за одмор по потреби, па ћемо из Крагујевца кренути у 6 сати ујутро, у недељу, 9. јула 2017. На терену би провели око 9-10 сати са дужим задржавањима на интересантним местима. Повратак за Крагујевац би био најкасније око 19-20 сати увече.

Потребна опрема:

Због карактеристичне стазе, са много прелазака преко воде, било би пожељно да на ногама имате неку обућу за кретање по води или неке старе патике које можете жртвовти за ову намену. За земљани део стазе добро би било имати удобне патике за трекинг или планинарске ципеле. Ово ће можда значити и чешће презување, а ко може да издржи све време у мокрим патикама, биће поштеђен честе промене обуће. За кретање по води, чија дубина на неким местима може бити и преко колена, и одећа треба да буде прилагођена овој врси активности, посебно када се има у виду и могућност купања на појединим местима.
У случају да има заинтересованих за посету манастиру, потебно је са са собом имате и неку пристојну одећу, коју ћете обући приликом посете.
Због летњих врућина, потребно је имати неку прекривку за главу која штити од сунца и спречава појаву сунчанице. За оне са осетљивом кожом, дуги рукави и ногавице, као и креме са заштитним фактором, треба да буду обавеза.

Храна и вода:

Понесите са собом у ранцу. На стази ћемо имати могућност и да свратимо у неки од ресторана који нуде и домаћу храну, па ћемо се на лицу места договорити где ћемо тим поводом направити дужу паузу за ручак.

Пријаве:

На редовним састанцима клуба или лично код организатора акције, уз уплату аконтације од 500 динара, као гаранције за случај неблаговременог отказивања учешћа.

Организатор акције је Весна Милошевић, телефон: 064/4458032

Водич на терену је Дејан Милошевић.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017. годину.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017 годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у ОШ Трећи Крагујевачки батаљон“. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply