Дан пешачења у Србији – шетња кроз Шумарице

ДАН ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ

                       

На иницијативу Министарства омладине и спорта и Планинарског савеза Србије Планинарско еколошки клуб “ГОРА” и Планинарско друштво „Жежељ“, у Крагујевцу, уз подршку Града Крагујевца, организују Републичку акцију под називом: “ДАН ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ 2017”.

Циљ и намера ове акције је успостављање једног дана у години када се грађани Србије подсећају и покрећу на физичку активност кроз рекреативно спортску дисциплину пешачења, чиме се указује на значај ове дисциплине за здравље и социјализацију грађана свих узраста. Акцијом покрећемо и иницијативу за подизање свести свих грађана нашег града о значају бављења реекреацијом и спортом на отворњном простору, без захтева за екстремнијим облицима физичког ангажовања. Познато је да се наши грађани недовољно баве рекреацијом, али и кретањом као физичком активношћу.

Зато Вас позивамо да:
Пешачење постане Ваш начин здравог живота и одржавања физичке и менталне кондиције,
Да пешачење постане Ваша здрава навика,
Да пешачење постане Ваш избор, Ваша одлука, Ваша филозофија.
Избором пешачења као животне навике обогаћујемо себе у здравственом, образовном, културном, физичком, па и у хуманом смислу.

Планинарско – еколошки клуб „Гора“ и Планинарско друштво „Жежељ“ Вас позивају да нам се у суботу, 16. септембра 2017. године придружите у што већем броју и кренете са нама на пешачење.
Жеља нам је да то буде масовна пешачка акција у којој ће учествовати становници Крагујевца и околине Посебно позивамо родитеље деце предшколског узраста да нам се са својом децом придруже овог дана у пешачењу. Позивамо и омладину основних и средњих школа, судентге свих факулетета и све наше суграђане да изађу тог дана из својих домова у природу.

ПЕШАЧИМО И УЖИВАЈМО У ПРИРОДИ!!!
ПРУЖИМО КОРАКЕ ДО ЗДРАВЉА!!!
ДОБРО НАМ ДОШЛИ!!!

ПЕК „Гора“ Крагуејвац  и  ПД „Жежељ“ Крагујевац

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ:

Субота, 16. септембар 2017.
Место окупљања: Велики парк – код фонтане
Време окупљања и пријава:  од 09:00 до 10:00 часова
Свечано отварање акције: 10:05
Почетак пешачења:  10:15

Пешачка тура: Велики парк (фонтана) – музеј „21. октобар“ – пешачком стазом поред споменика у Шумарицама – хотел „Шумарице“ – војничко гробље – музеј „21. октобар“ – Велики парк (фонтана).
Пешачка стаза је дужине 6 км.

Обућа и одећа: удобне патике за шетњу и одећа примерена спортским активностима. Мањи ранац за додатну одећу, храну и воду.
Исхрана: лаки енергетски оброци и/или воће, вода према потреби.

Пријава за акцију мејлом, телефоном или на дан одржавања акције.
ПЕК “ГОРА” и ПД „Жежељ“ обезбеђују водиче за извођење акције.

ИНФОРМАЦИЈЕ
ПЕК „Гора“:
Жарко Продановић – председник – телефон: 064/684 68 79
Дејан Милошевић – начелник – телефон: 064/241 54 12

ПД „Жежељ“:
Радојица Перовић – председник – телефон: 064/216-34-12
Наташа Цветковић – водич – телефон: 060/045 64 92

или на мејлове:
pekgora@gmail.com
pdzezeljkg@gmail.com

Leave a Comment