Фрушка Гора – два дана

0

Фрушка гора се простире дужином од око 75 km и ширином од 12 до 15 km и захвата површину од 255 km2. Фрушка гора је 1960. године проглашена националним парком[1] и тиме је постала први национални парк у Србији. Највиши врх је Црвени Чот (539 m).

План акције:

Субота 11.11.2017.год.

05:45 – окупљање учесника код Крста,
06:00 – полазак из Крагујевца ка Новом Саду,
09:30 – долазак до Стражилова, смештај у планинарском дому, припреме за пешачење,
11:00 – полазак на стазу. Први дан ћемо прошетати стазама Фрушкогорског маратона, источног дела Фрушке Горе, уз обилазак Бранковог гроба, и неког од фрушкогорских манастира у близини. Дужина стазе од 15-18 км. Фрушкогорске стазе нису превише захтевне.
до 18:00 повратак у дом, вечера, еколошко предавање, слободне активности
22:30 – повечерје

Недеља 12.11.2017. год.

07:00 – устајање, доручак, припрема за пешачење.
09:00 – полазак на стазу. Други дан ћемо прошетати неком од краћих стаза. Планирано време шетње око 4 сата. Повратак у дом, паковање ствари, ручак и полазак за Сремске Карловце, где ћемо провести неко време у обиласку овог градића и његових знаменитости.
18:00 – полазак за Крагујевац,
21:00 очекивани долазак у Крагујевац.

Смештај

Смештај у планинарском дому „Стражилово“. Дом је обновљен након пожара 2011. године. Налази на североисточном делу Фрушке горе, усамљен у предивној стражиловској шуми, шест километара од Сремских Карловаца.

Објекат располаже са великом салом, малом ТВ салом, клубом, комплетно опремљеном кухињом, четири купатила са топлом водом. На спрату се налазе четворокреветне и шестокреветне собе, укупног капацитета од 50 кревета. Дом има струју и воду (техничку).

Опрема и гардероба

Стандардна планинарска опрема и гардероба прилагођена временским приликама и прогнози, за дводневну акцију.
Резервна гардероба.

Храна

У дому постоји могућност самосталне припреме оброка, као и припреме оброка од стране домара, по важећем ценовнику планинарског дома, о чему ћемо се договорити непосредно пред акцију.
Када се одабере комбинација оброка и договори мени, сви имају исти оброк (нпр. ако се одабере паприкаш сви за ручак имају паприкаш, а не ко шта жели из менија).
Понети довољну количину флаширане воде за пиће за два дана, пошто је у дому техничка вода.

Трошкови акције:

Ноћење у дому: 500 дин (уз обавезну планинарску кљижицу са маркицом за текућу годину)
Трошкови превоза: око 1800 динара (у зависности од броја пријављених).

Уз пријаву обавезна је уплата аконтације од 1000 динара као гаранције за случај неблаговременог отказивања учешћа.

Крајњи рок за пријаву: понедељак 06.11.2017. год.

Крајњи рок за отказивање учешћа: среда 08.11.2017. год. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор и водич: Андреј Ивошев 064/854-0330


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017 годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017 годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply