Зимски успон на Миџор – дводневна акција

0

Трећу годину за редом, првог викенда децембра, ПЕК „Гора“ организује, увек узбудљиву акцију зимски успон на Миџор 2169 мнв, на Старој планини. Због велике удаљености од Крагујевца, ове године одлучили смо се да то буде дводневна акција, са ноћењем у планинарском дому „Бабин зуб“.

План акције:

Субота 02.12.2017.год.

06:45 – окупљање учесника код Крста,
07:00 – полазак из Крагујевца путем Бабиног зуба
12:00 – долазак до планинарског дома Бабин зуб, смештај у дому, ручак
у поподневним часовима краћа шетња до врха Бабин зуб и слободне активности.

Недеља 03.12.2017. год.

07:00 – устајање, доручак, припрема за пешачење.
08:30 – полазак на стазу ка Миџору
15:30 – повратак у дом, припреме и полазак за Крагујевац до 17:00
Повратак у Крагујевац око 22:00 часова.

План је оквиран и подложан је изменама пре почетка и у току извођења акције.

Смештај:

Смештај у планинарском дому „Бабин зуб“.

Опрема и гардероба:

Стандардна планинарска опрема и гардероба за зимски успон, прилагођена временским приликама и прогнози, за дводневну акцију.
Резервна гардероба.

Исхрана:

Из ранца или на менију планинарског дома по важећем ценовнику.

Трошкови акције:

Ноћење у дому: 1031 динара (уз обавезну планинарску кљижицу са маркицом за текућу годину)
Доручак: 250 дин
Трошкови превоза, организациони трошкови и трошкови ноћења и исхране возача: око 1700  динара (у зависности од броја пријављених).

Пријаве:

Број места је ограничен због ране резервације смештаја у дому!

Уз пријаву обавезна је уплата аконтације од 1000 динара као гаранције за случај неблаговременог отказивања учешћа.

Крајњи рок за пријаву: понедељак 27.11.2017. год.

Крајњи рок за отказивање учешћа: среда 29.11.2017. год. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор и водич: Андреј Ивошев 064/854-0330


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017 годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017 годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply