Зимски успон на Мучањ

0

Мучањ је планина у југозападном делу Србије, која се простире источно од планине Муртенице, са југа је планина Јавор и западно од града Ивањице. Планина је поред села Катићи. Највиша тачка планине је Јеринин град, са надморском висином од 1536 метара. Мучањ је препознатљив и уочљив са магистралног пута који иде испод планине, по свом крашком облику и стенама од којих се састоји Јеринин град.

– Полазак 21.01.2018. у 6,30 (скуп учесника код крста у центру Крагујевца у 6,15)
– Повратак 21.01.2018. око 22,00
– Исхрана је из ранца
Планинарска опрема:дубоке планинарске ципеле,планинарски штапови,камашне,одећа прилагођена зимским условима.
– План успона:У село Катићи стижемо око 9,00 где ћемо свратити у неку од кафана на јутарњу кафу, у 9,45 настављамо пут превозом још 4 км до места где ћемо кренути на успон. На успон крећемо у 10,00. Стаза нас води благим успоном делом ливадом а делом и кроз шуму. На врху ћемо обићи два видиковца и затим изаћи и на сам врх Мучња на 1534 м.н.в.
Са врха спуштамо се са друге стране према врху Чешаљ до села Катићи. Дужина стазе је 10 км. са успоном од 500 метара.
Цена акције биће 1000 динара.
Пријављивање за акцију је на састанцима клуба средом у Првој крагујевачкој гимназији у 20,00 или на телефон водича 0643046100.
Приликом пријављивања потребно је уплатити аконтацију од 500 динара.
Акцију организује и води планински водич 3.категорије Иван Ћурчић.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2018 годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.


На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2018 годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply