Гледићке планине – до Самара од Раванице

0

У недељу, 4. фебруара 2018., планирана је акција на Гледићким планинама са успоном на највиши врх Самар (922) из села Раваница.

План акције:

Недеља, 4. фебруар 2018. год.

06:15 – окупљање учесника код Крста у центру града,
06:30 – полазак из Крагујевца преко Чукојевца до села Раваница у подножју Гледићких планина
7:30 – долазак до ОШ у селу Раваница, припрема за пешачење

Стаза је дужине око 16 км, са укупним успоном и спустом од око 920 м, а требали би да је прођемо за око 8 сати.

Од ОШ у селу Раваница, крећемо се узводно долином Раваничке реке, затим долином Десне реке, а онда Бранисављевом косом се пењемо на северни, нижи, врх Самара – кота 905, одакле се преко седла  пењемо на највиши врх Самара – 922 мнв.

Ђула – брдо изнад Раванице

Са Самара се спуштамо другом страном према Међици (789), па преко Бучинске (749) и Ђуле (546) силазимо у село Раваница до Основне школе, где је и циљ ове трасе.
На одредиште стижемо око 16:00

Ка Самару

План је оквиран и подложан је изменама пре почетка и у току извођења акције у зависности од тренутних услова на стази.

Опрема и гардероба:

Стандардна планинарска опрема и гардероба за зимски успон, прилагођена временским приликама и прогнози, за једнодневну акцију.
Резервна гардероба.

Исхрана:

Из ранца.

Трошкови акције:

Трошкови превоза: око 500  динара (у зависности од броја пријављених).

Пријаве:

Уз пријаву обавезна је уплата аконтације од 500 динара као гаранције за случај неблаговременог отказивања учешћа.

Крајњи рок за пријаву: среда 31.01.2018. год.

Крајњи рок за отказивање учешћа: среда 31.01.2018. год. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор и водич: Дејан Милошевић, 064/2415412


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017./2018. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017./2018. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply