Црни врх – Светосавски поход

У суботу, 27. јануара 2018., планирана је акција на Црном врху – Светосавски поход, у органзацији ПСК „Јухор“ Јагодина.

План акције:

Субота, 27. јануар 2018. год.

Време поласка из Крагујевца би договорили на састанку у среду 24, јануара.
08:30 – отварање акције,
08:45 – полазак на стазу,
15:30 – долазак у планинарски дом ПСК „ЈУХОР“ на Црном врху
16:00 – ручак
17:00 – подела захвалница

Стаза је дужине око 14 км, са укупним успоном и спустом од око 400 м, а требали би да је прођемо за око 7 сати.

Од планинарског дома ПСК „Јухор“ на Црном врху, спуштамо се преко Белог камена у корити реке Јошанице чији ток пратимо све до села Јошаница до истоименог манастира.
После обиласка и разгледања манастира, враћамо се гребеном преко Чукаре, Велике пољане и Тавана до дома на Црном врху.

План је оквиран и подложан је изменама пре почетка и у току извођења акције у зависности од тренутних услова на стази.

Опрема и гардероба:

Стандардна планинарска опрема и гардероба за зимски успон, прилагођена временским приликама и прогнози, за једнодневну акцију.
Резервна гардероба.

Исхрана:

Из ранца или у дому код организатора за шта се треба пријавити до среде 24. јануара.

Трошкови акције:

Трошкови превоза: око 500  динара (у зависности од броја пријављених). Начин превоза би договорили у зависности од броја заинтересованих учесника.

Пријаве:

Уз пријаву обавезна је уплата аконтације од 500 динара као гаранције за случај неблаговременог отказивања учешћа.

Крајњи рок за пријаву: среда 24.01.2018. год.

Крајњи рок за отказивање учешћа: среда 24.01.2018. год. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор и водич: Дејан Милошевић, 064/2415412


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017./2018. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017./2018. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Leave a Comment