Хомољске планине - Мали и Велики Вукан - ПЕК Гора

Хомољске планине – Мали и Велики Вукан

0
Хомољске планине се налазе у источној Србији и припадају групи Карпатско-балканских планина. Изграђене су претежно од шкриљаца и кречњака. Пружају се правцем запад-исток и смештене су између Звичке котлине на северу и Загубичке котлине на југу, као и између Млавске котлине на западу и изворишних делова Горњег Пека на истоку. Просечна висина је око 900 метара, а највиша тачка износи 962 метара. Планине су богате густом шумом и многим речним изворима који се спуштају са падина.
План активности: недеља 04.03.2018. год.
  • Полазак је у 7:00 (скуп учесника код крста у центру Крагујевца у 6:45)
  • Долазак код манастира Горњак и посета манастиру око 9:00
  • Отварање акције и полазак на успон у 9:30

Прво се пење на Мали Вукан (732 мнв.), затим на Велики Вукан (835 мнв.), затим силазак у село Ждрело. Дужина пешачке стазе је 12 км. Одавде идемо превозом до бање Ждрело. Планиран је останак у бањи до 19:00. Након тога ћемо кренути за Крагујевац.

Цена акције:

  •  800 динара за превоз и 400 динара за базен (базен није обавезан).

Исхрана:

  • из ранца
Потребна опрема:
  • дубоке планинарске ципеле, планинарски штапови, рукавице, капа

Пријављивање се може извршити све до 28.02.2018, на редовним састанцима клуба у Првој крагујевачкој гимназији средом у 20:00, или на број телефона 064/304-61-00. Уз пријаву је обавезна аконтација у износу од 500 динара.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Организатор и водич је Иван Ћурчић водич 3.категорије м.б.400.
Share.

Leave A Reply