Сврљишке планине, врх Плеш

0

У недељу, 25. Марта 2018. године ПЕК „Гора“ Крагујевац извешће једнодневну планинарску акцију на Сврљишким планинама. Том приликом, планиран је излазак на врх Плеш (1267 мнв.) који је по висини трећи врх сврљишких планина. До врха се стиже једном од атрактивнијих стаза на овој планини и са кога се пружају најатрактивнији видици ка Сувој планини на југу, Старој планини на истоку, Озрену и Девици и Ртњу на северу.

 

Планирани полазак из Крагујевца је у 05:00, од „Крста“

На стазу крећемо из Островице, насеља наслоњеног уз Сићевачку клисуру, општине Нишка бања, града Ниша. По изласку на врх Плеш, истом стазом враћамо се до превоза.

Карактеристике стазе:

  • Укупна дужина стазе: 19 км
  • Висинска разлика: + – 1000 м
  • Кондициона захтевност стазе: 6/10
  • Техничка захтевност стезе:  1/10

Опрема:

Планинарске ципеле. Гардероба примерена зимским условима, уз заштиту од падавина, ветра, Сунца. Резервна гардероба. Препоручују се планинарски штапови и камашне.

Храна и вода:

Из ранца

Цена:

Око 1000 динара (базирана на групи од 30 учесника)

Пријављивање:

За акцију је могуће пријавити се све до 21.03.2018. на редовним састанцима клуба (сваке среде, од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији), на телефон 064/380 80 73, као и на мејл nikolag89@hotmail.com Уз пријаву, обавезна је аконтација у износу од 500 динара, која се у случају отказивања не враћа.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017./2018. годину.

 

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA.

 

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

 

Организатор и водич: Никола Пантовић

Share.

Leave A Reply