Чајниче – стазама Вијогора

0

И ове године, сада већ пети пут идемо у посету планинарско-еколошком друштву „Вијогор“ из Чајнича у Републици Српској. Акција ће као и до сада бити дводневна, са успоном на планину Вијогор који је планиран за суботу 19.05.2018.

– Полазак: 19.05.2018. у 4:00 (скуп учесника код Крста у центру Крагујевца у 3:45)
– Повратак: 20.05.2018. у касним вечерњим сатима

План акције:

19.05.2018. у 4:00 полазак из Крагујевца, путујемо преко Пожеге, Ужица, Мокре Горе, граничног прелаза Котроман, Добруна, Вишеграда, Горажда, а сатницу ћемо накнадно утврдити у зависности од времена проведеног на граничном прелазу. Настављамо пут до Чајнича где стижемо око 09:00 – 09:30. Као и до сада бићемо смештени у конаку манастира Успења Пресвете Богородице Чајничке. Након доласка у Чајниче, смештаја и краће паузе крећемо на стазу. План је да први дан из Чајнича кренемо преко села Камен на превој Преврзма ка месту Слатина, а затим се спустимо у месну заједницу Међуречје, подно планине Вијогор и старе Куле Херцег Стјепана. Траса је дужине око 20 километара и спада у стазе средње тежине. Након акције планиран је ручак и дружење са домаћинима.
20.05.2018. У повратку свраћамо у Вишеград уз обилазак Андрић града након чега следи повратак за Крагујевац где стижемо у касним вечерњим сатима.

Цена: За групу од 30 учесника око 2000 динара превоз и преноћиште у конаку манастира. Цена је оријентациона и подлежна корекцији у зависности од броја пријављених.

Организатор и водич: Наташа Максимовић 062/802-42-01

Пријављивање за акцију: на састанцима клуба у Првој крагујевачког гимназији средом у 20:00 или на телефон 062/802-42-01. Уз пријаву обавезна је аконтација од 1000 динара. Пријаве и отказивање до среде 16.05.2018, а након тога је обавезно обезбедити замену или уплатити цео износ.

Предност пријаве на акцији имају планинари ПЕК „Гора“, затим планинари других планинарских клубова и друштава, а предност учешћа на акцији учесници који су уплатили превоз.

Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација и дужни су да плате пун износ појединачне цене.

За учешће на акцији потребно је имати оверену здравствену књижицу, планинарску картицу са плаћеном чланарином за 2018. годину и важећи пасош или лична карта.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2018. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply