Тијанин поход на Дивчибаре

0

ТИЈАНИН ПОХОД

Организује се у част девојке чији је сан био да живи на Дивчибарама, али су је у томе спречиле компликације настале након трансплантације плућа. Ова планинарска акција има за циљ и ширење свести о значају завештања органа.

Преузето са: http://tov.rs/

САТНИЦА: Недеља 03.06.2018.г.

07,00 полазак из Крагујевца
до 09,45 долазак учесника у планинарски дом Дивчибаре ПСД „Маглеш“
09,45 поздравна реч домаћина
10,15 полазак на акцију – стаза 1
10,30 полазак на акцију – стаза 2
око 17,00 повратак у дом и званични завршетак акције

СТАЗА

1. Кружног облика, дужине око 15 км. врхови Маљена
2. Кружног облика, дужине око 6 км. рекреативна
Стазе нису тешке за пешчење и већим делом воде преко ливада, пропланака, травнатих планинских врхова и шумских путељака.

ПЛАНИНАРСКИ ДОМ ДИВЧИБАРЕ “МАГЛЕШ“ ВАЉЕВО

Налази се на улазу у Дивчибаре из правца Мионице и Ваљева на простору званом Пољане. Испред зиданог аутобуског стајалиште и велике огласне табле понуде Дивчибара, скренути лево на макадамски пут на коме се после 150 мет. налази дом. За оне који долазе из правца Пожеге, прође се центар Дивчибара према Мионици око 4 км. и код зиданог аутобуског стајалиште скренете десно.
Планинарски дом Маглеш означен је на гоогле мапс.

ОБАВЕЗЕ ВОЂЕ ПУТА

Да путем маила пријаве свој долазак и број учесника најкасније до 30. маја 2018.
По доласку на акцију да достави организатору списак са називом клуба, друштва, удружења или групе грађана, са именима и презименима чланова.
Вођа пута одговара за понашање и безбедност својих чланова на акцији.

ОБАВЕЗЕ УЧЕСНИКА АКЦИЈЕ

Од свих учесника акције очекујемо да буду срећни, дружељубиви, да им ништа не смета и да уживају у лепотама Маљена и Дивчибара. Само то.

Цена: Биће формирана у складу са коначним бројем пријављених – око 900 динара (калкулација на бази 18 пријављених).

Организатор и водич: Андреј Ивошев, 064/8540-330

Пријављивање за акцију: На редовним  састанцима Клуба у Првој крагујевачкој гимназији сваке  среде у 20:00, до среде 30.05.2018, а након тога у случају отказивања обавезно је обезбедити замену или уплатити износ за трошкове превоза.

Предност пријаве за акцију имају планинари ПЕК „Гора“, затим планинари других планинарских клубова и друштава.

Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену, или  плаћају пун износ појединачне цене.

За учешће на акцији потребно је имати оверену здравствену књижицу, планинарску картицу са плаћеном чланарином за 2018. годину и  лична документа – личну карту.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2018. годину, што потврђују планинарском, чланском картицом приликом пријаве.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Прилог:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:567054-S-tudjim-plucima-na-vrhu-planine
http://www.telegraf.rs/vesti/2781160-sandri-i-tijani-su-presadili-pluca-tijana-je-umrla-a-sandra-je-zbog-nje-nabacila-osmeh-i-odlucila-se-na-herojski-potez
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2457114/posle-transplantacije-pluca-tri-puta-osvojila-najvisi-vrh-tupiznice.html

Share.

Leave A Reply