Планинарско еколошка акција „Путовање у мање познати Београд кроз зелене оазе и споменике Обреновићевске Србије” - ПЕК Гора

Планинарско еколошка акција „Путовање у мање познати Београд кроз зелене оазе и споменике Обреновићевске Србије”

0

Планинарско – еколошки клуб „Гора“ Крагујевац, дана 02. јуна 2018. године организује посету Београду, приликом које ће се кроз лагану шетњу обићи велики број знаменитости Београда.

САТНИЦА:

06:00 полазак из Крагујевца, код Крста

08:00 долазак учесника у Београд (Кошутњак), освежење на Хајдучкој чесми (18. век) и полазак у планинарску шетњу (лагана шумска стаза, успони и силасци углавном благи, кроз хладовину). Дужина стазе 8-10 км. Обилазак спомен-обележја места убиства Михајла Обреновића.

12:00  Силазак до Топчидера (ако има времена кафа) и укрцавање у градски превоз до Калемегдана

13:00 Обилазак Калемегдана (Природњачки музеј, цркве Ружица и Света Петка, споменик Победнику видиковац)

15:30 Шетња центром Београда: Кнез Михајлова, Трг Републике, Скадарлија, могућност обиласка Ботаничке баште Јевремовац (легат Јеврема Обреновића). Могућност ручка у неком од експрес ресторана (дневни мени) или киоск/пекара

17:30 Повратак градским превозом до Топчидера, обилазак парка, цркве Св. Петра и Павла (дворска црква у време Обреновића) и Милошевог конака (двор-летњиковац књаза Милоша, сада историјски музеј, посвећен ослобађању од Турака (I и II устанак)

20:30 Повратак у Крагујевац (уз могућност свраћања на Авалу или Опленац).

Цена: Биће формирана у складу са коначним бројем пријављених.

Организатор: Ружица Јакшић, 064/2444-006

Пријављивање за акцију: На редовним  састанцима Клуба у Првој крагујевачкој гимназији сваке  среде у 20:00, до среде 30.05.2018, а након тога у случају отказивања обавезно је обезбедити замену или уплатити износ за трошкове превоза.

Предност пријаве за акцију имају планинари ПЕК „Гора“, затим планинари других планинарских клубова и друштава.

Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену, или  плаћају пун износ појединачне цене.

За учешће на акцији потребно је имати оверену здравствену књижицу, планинарску картицу са плаћеном чланарином за 2018. годину и  лична документа – личну карту.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2018. годину, што потврђују планинарском, чланском картицом приликом пријаве.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

 

 

Share.

Leave A Reply