Одржан табор "Дани планинара 2018" у Липовцу - ПЕК Гора

Одржан табор „Дани планинара 2018“ у Липовцу

0

У суботу 16.06.2018. одржана је централна манифестација ове године Дани планинара у селу  Липовац код Алексинца у организацији ПК Брђанка из Алексинца и ПК Озрен из Сокобање под  покровитељством Планинарског савеза Србије. У оквиру манифестације између осталог одржан је Мастер куп трекинг лиге Србије, државно првенство у оријентирингу, слободно пењање, показна вежба ГСС и планинарска акција успон на врх Лесковик планине Озрен.

ПЕК Гора из Крагујевца се одазвала позиву љубазних домаћина и узела учешће у Мастер купу, државном првенству у оријентирингу као и у планинарској акцији.

Први пут у историји клуба, наши чланови узели су учешће у такмичењу у планинарској оријентацији.

Трекинг тим ПЕК Горе у следећем саставу: Биљана Костић, Марко Јовановић, Иван Ћурчић, Андреј Ивошев и Лазар Беловуковић је постигао запажене резултате.  Биљана Костић је имала своје ватрено крштење тиме што је по први пут истрчала велику стазу (36 км) и при томе заузела друго место у конкуренцији жена на великој стази. Капа доле и желимо да са истим жаром настави даље у такмичењу!

Марко Јовановић, велико откровење и појачање трекинг тима, момак који оставља срце на стази и увек даје 110% од својих могућности, особа која зрачи позитивном енергијом, је заузео девето место у конкуренцији мушкараца на великој стази. Чеситке шампионе и само напред!

Иван Ћурчић и Лазар Беловуковић, стара гарда овог тима су се стандардно добро показали на новом терену и успешно завршили велику стазу. Браво момци!

Андреј Ивошев, заузео је једанаесто место на средњој стази. Честитке!

Трекинг тим ПЕК Горе је овим успехом остао у трци за куп трекинг лиге Србије ове године!


Великом успеху трекинг тркача је могао само да парира прелепи крајолик планине Озрен, делимично каменит гребен на врху Лесковик као и прелепи погледи који се пружају са врха, пријатни и веома стручни контролори, богата окрепа и дружење са пријатељима из осталих клубова из других крајева земље.

Наредна узбуђења у трци за титулу првака Трекинг лиге Србије очекују нас у Сокобањи 30.06.2016.

Share.

Leave A Reply