Дурмитор 2018 - ПЕК Гора

Дурмитор 2018

0

Дурмитор – Боботов кук и Међед 27.-29.07.2018.

План акције:

Полазак из Крагујевца је планиран за петак 27.07.2018. у 7:00 часова. Путујемо преко Чачка, Ужица, Пљеваља до Жабљака. По доласку на Жабљак смештамо се у изнајмљени приватни смештај. Остатак дана искористићемо за обилазак Жабљака и пешачку туру око Црног језера.

28.07.2018. Устајање у 6:00 часова и припрема за успон на Мали и Велики Међед – 2287 м. н. в. Полазак на успон је у 7:00 часова. Завршетак кружне туре је око 18:00 часова.

29.07.2018. Устајање у 5:30 часова и припрема за успон на Боботов кук. Полазак на успон је у 6:00 часова. Стаза нас води поред Црног језера према леденој пећини на Боботов кук. Завршетак успона је око 17:00 часова када стижемо у Жабљак, пакујемо ствари и враћамо се за Крагујевац.

Опрема:

 • планинарске ципеле
 • штапови
 • кабаница
 • чеона или нека друга поуздана лампа са пуним батеријама
 • адекватна одећа примерена летњем високогорском успону
 • резервна гардероба
 • довољне количине воде (2 л. по стази)
 • заштита од сунца (шешир, крема за сунчање, наочари…)
 • исхрана је из ранца

Цена акције биће 60 евра и обухвата превоз и два ноћења.

Документа:

 • пасош
 • здравствена књижица
 • планинарцка књижица са плаћеном чланарином за 2018. годину.

Пријављивање за акцију:

 • на састанцима клуба средом у 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији
 • или на телефон 064/304-61-00 – Иван Ћурчић

Рок за пријављивање за акцију: На редовним  састанцима Клуба у Првој крагујевачкој гимназији сваке  среде у 20:00, до среде 25.07.2018, а након тога у случају отказивања обавезно је обезбедити замену или уплатити износ за трошкове превоза.

Организатор и водич на стази је Иван Ћурчић, 064/304-61-00, лиценцирани планинарски водич III категорије м. б. – 400.

Предност пријаве за акцију имају планинари ПЕК „Гора“, затим планинари других планинарских клубова и друштава.

Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену, или  плаћају пун износ појединачне цене.

За учешће на акцији потребно је имати оверену здравствену књижицу, планинарску картицу са плаћеном чланарином за 2018. годину и  лична документа – личну карту и пасош.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2018. годину, што потврђују планинарском, чланском картицом приликом пријаве.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

 

Share.

Leave A Reply