Заједничко коло ВТЛ и ТЛС - Чортановци - ПЕК Гора

Заједничко коло ВТЛ и ТЛС – Чортановци

0

Датум: 25.08.2018

Организатор: ПК Железничар Инђија

Локација: обронци Фрушке горе, Чортановачка шума

У оквиру манифестације 19. Дунавске чаролије, у суботу 25.08. одржава се заједничко коло Војвођанске трекинг лиге и трекинг лиге Србије. Целокупна манифестација је пропраћена богатим спортско, културно музичким програмом који детаљније можете погледати овде.

5. КОЛО ТРЕКИНГ ЛИГЕ СРБИЈЕ / 6. КОЛО ВОЈВОЂАНСКЕ ТРЕКИНГ ЛИГЕ

ВЕЛИКА СТАЗА „Горан Миљковић“ – Велика стаза је посвећена трагично настрадалом Горану Миљковићу који је био један од најбољих учесника овог такмичења. Дужина стазе је 44,2 километара и носи 84 ТЛС/ВТЛ бодова. Стаза има 10 редовних и једну тајну контролну тачаку од којих на две неће бити контролора већ ће такмичари сами оверавати своје картоне. Висинска разлика је 876 метара успона и спустева.
СРЕДЊА СТАЗА – Дужина стазе је 24,1 километар и носи 45 ТЛС/ВТЛ бодова. Стаза има 6 редовних и једну тајну контролну тачку од којих на две неће бити контролора већ ће такмичари сами оверавати своје картоне. Висинска разлика је 452 метара успона и спуста.
МАЛА СТАЗА – Дужина стазе је 13,1 километар и носи 25 ТЛС/ВТЛ бодова. Стаза има 3 редовне и једну тајну контролну тачку, од којих на две неће бити контролора већ ће такмичари сами оверавати своје картоне. Висинска разлика је око 291 метар успона и спуста.
На свим контролним тачкама ће бити воде (осим на КТ 10). Поред воде на контролним тачкама ће бити воћних напитака, воћа, кондиторских производа. Стазу ће обезбеђивати припадници горске службе спасавања. На КТ7 (велика и средња стаза) ће дежурати волонтери Црвеног крста Инђије.
Котизација за трекинг лигу је 300 динара. Организатор је обезбедио ручак за све учеснике на акцији по цени од 300 динара (хлеб, пасуљ, купус салата). Сви учесници су у обавези да понесу свој прибор за ручавање.

План акције: 

  • Окупљање планинара у пешачкој зони код Крста у 5:15 сати
  • Полазак ка дестинацији планинарски дом Козарица, Чортановци у 5:30 сати
  • Уз једну паузу за тоалет очекивани долазак на крајњу дестинацију око 9:00 сати
  • Припрема за акцију, подизање стартних пакета
  • Почетак акције у 9:30 сати
  • Очекивани повратак свих такмичара са стазе око 17:30 – 18:00 сати
  • Паковање и полазак ка Крагујевцу
  • Очекивани повратак у Крагујевац око 21:00 сати

Трошкови акције:

  • Превоз (калкулација на бази цене минибуса од 16 или 20 особа)

Пријаве за акцију:

На акцију се могу пријавити сви чланови на редовним састанцима клуба средом у Првој крагујевачкој гимназији у 20:00. Крајњи рок пријаве за акцију је среда 22. август 2018. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор акције: Лазар Беловуковић 064/2911086

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2017/2018. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017/2018. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply