Учионица на отвореном код „Ђурине чесме“ на Бешњаји - ПЕК Гора

Учионица на отвореном код „Ђурине чесме“ на Бешњаји

0

Планинарско-еколошки клуб „Гора“ и Фондација „Траг“ потписали су уговор о донацији финансијских средстава, на основу којег ће на локалитету „Ђурина Чесма“ на Бешњаји бити уређена учиница на отвореном у склопу пројекта „На младима свет остаје“.  Овим пројектом предвиђено је да се на поменутом локалитету поставе дрвене клупе и столови, који ће послужити за едукацију младих планинара током планинарских излета, који ће бити организовани за ученике основних школа из Крагујевца. Такође, предвиђено је и да водичи нашег клуба, у школама одрже уводна теоријска предавања на тему планинарење, као и организовање заједничке шетње поводом отварања учионица.

Главни циљ ових излета биће да укажемо на значај кретања, физичке активности и боравка у природи, као и промоција и популаризација планинарења као спорта код младих.

Све активности ће се изводити  у сарадњи са наставницима који су заинтересовани за овакве видове ваннаставних активности.

Извор „Ђурина чесма“ налази не на траси планинаске стазе „Жежељ – Бешњаја“, али нама је у плану да трасирамо и нову кружну „Школско-планинарску стазу“ која би водила до будуће учионице и која би била прилагођена најмлађима. Дужина ове стазе требало би да износи око 8 км, са стартом и циљем код школе у Букоровцу.

Share.

Leave A Reply