57. Јастребачки марш – републичка акција

Планинарско спортски  клуб „Јастребац“ Крушевац и  Планинарски савез Србије а уз помоћ             Mинистарства омладине и спорта Републике Србије 13. и 14. октобра 2018. организује 57. Јастребачки марш.

ПЕК Гора позива планинаре да се 13. октобра укључе у ову акцију. План акције:

  • 06:30 полазак из Крагујевца (од Крста)
  • 08:30 скуп и пријава учесника
  • 09:00 почетак акције (код хотела Шатор на Јастрепцу)

          СТАЗА (средње напорна):  хотел „Шатор „  – горњи кружни пут ка врху Црни Врх – Велико  Летовиште – врх Бела Стена  1.256 м – раскрсница кота 1.162 м – Соколов камен 1.025 м – Добра вода – Планинарски дом  „Жарко Жарић“ 521 м.  Дужина стазе 15 км; успон 800 м / спуст 780 м.

  • 15:00 ручак (обезбеђује организатор у планинарском дому по цени од 200 дин, обавезно понети прибор за јело)
  • Повратак у Крагујевац у вечерњим сатима

Трошкови акције:

  • Превоз (биће накнадно утврђен у зависности од броја учесника)

Пријаве за акцију:

На акцију се могу пријавити сви чланови на редовним састанцима клуба средом у Првој крагујевачкој гимназији у 20:00. Крајњи рок пријаве за акцију је среда 10.10. 2018. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор акције: Гојко Јакшић тел. 0638271441

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2018. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017/2018. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

 

 

Leave a Comment