Гоч -Љуктен (1216мнв) - ПЕК Гора

Гоч -Љуктен (1216мнв)

0

Планина Гоч, смештена јужно од Западне Мораве, уздигнута изнад Врњачке бање, са својих 1216 м надморске висине спада у ред планина средње висине. Обилује бројним потоцима и речицама, као и богатим шумским пределима. На Гочу се налази и најстарији скијашки центар Србије, не толико атрактиван као други, али свакако још један од разлога због чега је планина веома посећена и вредна посете.
Изашавши на врх Љуктен, поглед се пружа ка Гледићким, Студеној и Равној планини, Јастрепцу, Сувој планини, Жељину и Копаонику, планини Чемерно, Столовима..

План акције:

Субота 26.01.2019.

  • 06:00 сати  Полазак од „Крста“
  • 08:00 сати Долазак до Наставног центра МУП-а „Митрово поље“ (693 мнв), припрема и излазак на стазу
  • 11:00 сати Излазак на врх Велики Љуктен (1216 мнв)
  • Силазак гребеном према језеру Селиште (960 мнв), до ког је, по снегу, потребно око 4 сата
  • Повратак у Крагујевац до 20:00 сати

Карактеристике стазе:

  • Дужина стазе: 13 км
  • Висинска разлика: +840 м – 520 м
  • Техничка захтевност: 1/10
  • Кондициона захтевност: 5/10 (зависно од количине и стања снега).

Неопходна опрема:
Обућа и гардероба примерена зимским условима. Резервна гардероба. Обавезна заштита од падавина, ветра и Сунца. Чеона лампа. Препоручују се планинарски штапови.
Обавезна лична документа – лична карта, здравствена књижица, планинарска картица
Такође, потребно је понети храну и воду за једнодневну планинарску акцују.

Пријављивање:
На редовним састанцима клуба у Првој крагујевачкој гимназији, сваке среде од 20:00 сати, на телефон 064/380 80 73, или на мејл адресу nikolag89@hotmail.com, а најкасније до 23.01.2019, уз обавезну аконтацију од 500 динара. Они који откажу учеше после 23.01. дужни су да нађу замену, или плаћају пун износ појединаче цене.
Цена акције биће саопштена по формирању групе.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином годину, што потврђују планинарском, чланском картицом приликом пријаве.
Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност).

Организатор и водич: Никола Пантовић – Планинарски водич III категорије, м.б. 619

Share.

Leave A Reply