Јешевац и Борачки крш - ПЕК Гора

Јешевац и Борачки крш

0

За суботу, 9. фебруара 2019., планирана је акција на Јешевцу и Борачком кршу.

 

План акције: субота, 09.02.2019.

 • 06:45 – окупљање учесника код Крста у центру Крагујевца.
 • 07:00 – полазак ка одредишту.
 • 08:00 – отварање акције у месту Борач.

Стаза је кружна, , иде преко Лукића до Црквине, (могућ обилазак старе цркве), стаза даље иде преко Лазине ливаде према Весовом гробу и према Чаировићима, а затим ка Борачком кршу, одавде се спушта у место Борач.

 • Повратак у Крагујевац у касним поподневним сатима.
 • Заинтересовани могу да се пријаве за организован ручак у месту Топоница.

 

Непоходна (обавезна) опрема:

 • Планинарске ципеле,
 • Зимска јакна, шал, капа, рукавице (два пара пожељно), полар дукс, активни зимски веш дугих рукава, остала зимска планинарска опрема.
 • Камашне
 • Планинарски штапови.
 • Резервна сува гардероба (може остати у превозу за повратак са стазе)
 • Храна и вода: из ранца, за целодневни боравак у природи.

 

Пријаве за акцију:

Организатор акције је Гојко Јакшић, телефон: 0638271441.

Пријављивање уз аконтацију најкасније до среде, 06.02.2019., на састанку клуба у Првој крагујевачкој гимназији, у 20:00.

Рок за отказивање учешћа 06.02. 2019. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Цена и организација превоза:

Начин превоза и коначна цена биће утврђени по пријави учесника.

 

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2018. или 2019. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати„Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply