Републичка акција „23. Зимски успон на Трем“ - ПЕК Гора

Републичка акција „23. Зимски успон на Трем“

0

У суботу 23. фебруара 2019.године, Планинарски клуб „Железничар“ из Ниша, организује Републичку акцију са успоном на највиши врх Суве планине –Трем (1810 мнв). ПЕК Гора традиционално и ове године учествује у овој акцији.

План активности:

 • 04:30 полазак из Крагујевца (из центра града, код Крста)
 • 07:00 свечано отварање акције испред Дома културе у Горњој Студени и полазак прве групе на стазу
 • 08:00 полазак друге групе
 • Стаза иде кроз селo Горња Студена, преко излетишта и изворишта „Бојанине воде“ (890мнв), изворишта „Љубина чесма“ (1100мнв), превоја „Девојачки гроб“ (1311мнв), гребеном Суве планине до врха „Трем“ (1810мнв), укупне дужине у једном правцу – 11,4 км. Након краћег задржавања на врху и фотографисања, следи повратак у село Горња Студена, где ће у Дому културе у Горњој Студени бити организована подела топлог оброка свим учесницима који су се пријавили „Штабу акције“. Цена бона за топли оброк (хлеб, пасуљ, салата и чај) је 150 динара. Неопходно је понети са собом прибор за јело. Топли оброк ће се служити до 18.00 часова.
 • 16:00 културно – забавни програм
 • 18:00 додела захвалница пехара и диплома и затварање акције
 • Повратак у Крагујевац

Непоходна опрема:

 • Планинарске ципеле
 • Зимска јакна, шал, капа, рукавице (два пара пожељно), полар дукс, активни зимски веш дугих рукава, остала зимска планинарска опрема
 • Камашне
 • Планинарски штапови
 • Резервна сува гардероба (може остати у аутобусу за повратак са стазе)
 • Чеона лампа са резервним батеријама
 • Храна и вода: из ранца, за целодневни боравак у природи

Пријаве за акцију:

Организатор акције испред ПЕК Гора је Гојко Јакшић, тел. 063 8271441. Пријављивање средом на редовним састанцима ПЕК Гора у 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији.

Цена превоза:

Начин превоза и коначна цена биће утврђени по пријави учесника.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2018. или 2019. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2017. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply