3. коло ТЛС - Сокобања - ПЕК Гора

3. коло ТЛС – Сокобања

0

3. коло Трекинг лиге Србије СОКОБАЊА 2019

Организатор: Планинарски клуб „Озрен“ – Сокобања

Датум: субота 20. април 2019.

Место одржавања:  Планине Озрен и Девица са врховима Оштра чука (1074 м)  и Лесковик (1174 м), сокобањска излетишта, као и заштићена подручја: Предео изузетних одлика „Сокоград-Лептерија“, Споменик природе „Рипаљка“, Предео изузетних одлика „Озренске ливаде“.

 План акције:

 • 6:15 сати окупљање у пешачкој зони код Крста
 • 6:30 сати полазак ка одредишту (планирана је једна краћа пауза на путу ка одредишту парк Борићи у Сокобањи)
 • 9:00 сати очекиван долазак на одредиште
 • 9:30 сати преузимање стартних пакета и припрема за старт акције
 • 9:45 сати свечано отварање акције
 • 16:30 сати  свечана додела медаља и пехара
 • 17:00 сати повратак ка Крагујевцу
 • Повратак у Крагујевац се очекује око 20:00 сати

Стазе:

 • Мала стаза: дужина 14,6км, успон 780м; максимална и минимална висина – 709м, 320м; временски лимит – 5 сати
 • Средња стаза: дужина 26,6км, успон 1250м; максимална и минимална висина – 860м, 320м; временски лимит – 7 сати и 45 мин
 • Велика стаза: дужина 36 км, успон 1810м; максимална и минимална висина – 1174м, 320м; временски лимит – 9 сати

Напомене:     Сви такмичари учествују на сопствену одговорност у односу на своје психофизичке способности и здравствено стање. Сваки учесник је дужан да се придржава Правилника о такмичењу у планинарском трекингу, планинарске етике и упутстава организатора.

Смеће не бацајте у природу већ га носите са собом и одложите на места која су предвиђена за ту сврху.

Исхрана: Организатор обезбеђује један кувани оброк (планинарски пасуљ, хлеб и салата) по цени од 150 дин. Понети прибор за јело. Пријаву за  оброк треба извршити до 18.04.2019.

Трошкови акције:

 • Превоз (калкулација на бази цене минибуса од 16 или 20 особа)

Пријаве за акцију:

На акцију се могу пријавити сви чланови на редовним састанцима клуба средом у Првој крагујевачкој гимназији у 20:00. Крајњи рок пријаве за акцију је среда 17. април 2019. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Организатор акције: Лазар Беловуковић 064/2911086

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2018/2019. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2019. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply