Планинарске секција ОШ 21. Октобар - подмладак ПЕК "Гора" учествовали на 16. походу "Карађорђевим стопама" - ПЕК Гора

Планинарске секција ОШ 21. Октобар – подмладак ПЕК „Гора“ учествовали на 16. походу „Карађорђевим стопама“

0

Протеклог викенда, у организацији ПК „Врбица“ из Велике Плане, на питомим пределима Радовањских брда, одржана је Традиционална акција из календара ПСС 16. поход Карађорђевим стопама. На овој акцији учествовало је 345 учесника из 26 планинарских клубова, 3 основне школе и 3 извиђачка друштва.

Након три излета на Жежељ и Бешњају, теоретских предавања о планинарству одржаних у просторијама школе и потписивања уговора о сарадњи између ОШ 21. Октобар и ПЕК Гора, организован је заједнички одлазак на једну акцију ван општине Крагујевац. Мали планинари из два одељења другог разреда, заједно са нашим водичима и члановима, имали су прилику да се упознају са историјом и културом овог краја, као и традицијом планинарског покрета, која подразумева окупљање и дружење планинара из разних крајева Србије.

Овом приликом, прошли смо малу стазу похода, у дужини од 10 км, „освојили“ врх Врбица, висине 227мнв, посетили цркву Покајницу и обишли Радовањски луг. Стаза је била изузетно лагана, па смо  вишак енергије утрошили играјући фудбал на школском игралишту у селу Радовање, на циљу акције.

Share.

Leave A Reply