Клисуром реке Градац код Ваљева - ПЕК Гора

Клисуром реке Градац код Ваљева

0

Недеља, 7. јул 2019. Првобитно планирана за суботу, 6. јул, акција се помера на недељу, 7. јул. Клисура реке Градац код Ваљева, једна је од најинтересантнијих и најпривлачнијих за пешечење, посебно у топлим летњим месецима, када је посебан доживљај ходање коритом реке и купање у многобројним вировима. Стаза је дужине 20 км за шта нам је потребно око 10 сати лаганог пешачења коритом реке и стазама поред реке. У клисури ходамо коритом реке, па је потребно имати обућу за ходање у води или неке старе изношене патике. Посетићемо Дегуричку пећину, манастир Ћелије и врело Зеленци. Успут ћемо се одморити у етно домаћинству „Скок по скок“. Храна и вода из ранца. Могуће наручивање ручка у етно домаћинству. Опрема за ходање речним током. Непромочива врећа за заштиту ствари од квашења. Пријаве на састанку клуба, сваке среде од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији. Организатор акције Весна Милошевић – 064 4458032 Водич на стази Дејан Милошевић – 064 2415412

План акције:

  • 06:00 полазак из Крагујевца (код Крста у центу града)
  • 08:45 долазак у Ваљево на ушће реке градац у Колубару, одакле креће повратна стаза дужине 20 км,
  • Успутна посета манастиру Ћелије, одмор у етно домаћинству „Скок по скок“ поред реке,
  • 19:00 полазак за Крагујевац.

Непоходна опрема:

  • Удобна обућа за пешачење, обућа за ходање коритом реке (старе изношене патике)
  • Гардероба за једноневни излет и резервна гардероба која може да остане у аутобусу,
  • Купаћи костим за оне који се одлуче да се окупају у неком од многобројних вирова поред којих пролазимо.
  • Заштита за одећу и опрему која се не сме оквасити (специјалне торбе или херметичке кесе)
  • Храна и вода из ранца.

Пријаве за акцију:

Организатор акције је Весна Милошевић, телефон: 064 4458032, а водич на стази је Дејан Милошевић, планинарски водич III категорије.

Пријављивање уз обавезну уплату аконтације у износу од 1000 динара, средом на састанку клуба у Првој крагујевачкој гимназији, у 20:00. Последњи дан за пријаву или одустајање од акције је среда 3, јул 2019. Након овог датума, у случају одустанка од акције, аконтација се не враћа, осим у случају да се пронађе замена.

Цена превоза:

Начин превоза и коначна цена биће утврђени по пријави учесника, оријентациона цена, око 1200 дин.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС са плаћеном чланарином за 2019. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2019. годину, што потврђују планинарском, чланском картицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply