Црноок и Власинско језеро - ПЕК Гора

Црноок и Власинско језеро

0
Планинарско – еколошки клуб „Гора“  од 09.08. до 11.08.2019. планира успон на Црноок 1881 мнв, посету Власинском језеру и успон на планину Грамада.

План акције:
Петак 9.08.2019.:
– 15:00 полазак од крста. Путујемо аутопутем до Владичиног Хана, затим преко Сурдулице према Босилеграду.
– 21:00 стижемо у село Доња Љубата. Смештамо се у собе дома ученика. Након тога је планинарско дружење.
– Субота 10.08.2019.
– 06:00 буђење и припрема за успон на Црноок. Превозом идемо до места Обе реке где ће бити старт акције. Успон иде преко села Црноштица до врха Црноок. Са врха се спуштамо са друге стране до превоја Збориште где ће бити организован ручак и планинарско дружење уз музику и културно уметнички програм.(Потребно је понети порцију и прибор за јело). После овог дела програма настављамо пешачење до места Обе реке. Превозимо се до Доње Љубате и настављамо планинарско дружење у дому ученика.
– Недеља 11.08.2019.
– 07:00 буђење, паковање ствари и полазак превозом у 08:00 до Власинског језера. На језеру проводимо време од 10:00 до 12:00. Затим се превозимо до места Полом одакле крећемо на успон на планину Грамада, на врхове Мали и Велики Вртоп. Потребно време за успон и силазак је 5 сати. У 17:00 полазимо за Крагујевац. Повратак је преко Власотинца и даље аутопутем до Крагујевца.
Цена акције је 3500 динара. Пријављивање за акцију је до 01.08.2019. уз уплату аконтације од 2000 динара. Организатор и водич је планински водич Иван Ћурчић м.б.400. Пријављивање за акцију је на састанцима клуба средом у 20:00 у Првој Крагујевачкој гимназији или телефоном на 0643046100.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС са плаћеном чланарином за 2019. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2019. годину, што потврђују планинарском, чланском картицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији. За сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати у планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply