Кроз шљивике Груже - ПЕК Гора

Кроз шљивике Груже

0

КРОЗ ШЉИВИКЕ ГРУЖЕ

 

Недеља 21. Јул 2019. године

ПД „Каменац“ Гружа

Дестилерија „Алексић“ Губеревац

„Гружанска нит“

 

Планинарско друштво „Каменац“ Гружа, дана 21.07.2019. године, организује планианрску акцију на простору Гледићких планина под називом „Кроз шљивике Груже“. Планинарско – еколошки клуб „Гора“ у складу са Планом акција за 2019. годину за своје чланове организује учешће у овом догађају.

Детаљ са простора Гледићких планина

Пешачка тура „Кроз шљивике Груже“ креће од Манастира Каменац у селу Честин, преко села Балосава, Врбета, Сибница до Којића виле у Закути. Из Закуте ћемо се превести до етно домаћинства и дестилерије „Алексић“ у селу Губеревац. Овде нас у организацији власника дестилерије „Алексић“ и ПД „Каменац „Гружа“ очекује бесплатан ручак и по чашица чувене ракије „Гружанска нит“.

У дворишту етно домаћинства и дестилерије „Алексић“ – Губеревац

 

Дужина стазе: око 12 км.

 

ПРОГРАМ:

 

07.00 Полазак из Крагујевца (од Крста),
08.00 Долазак на плато испред манастира „Каменац“,
08.30 Полазак на стазу,
13.00 Долазак у село Закута,
14.00 Долазак у етно домаћинство „Алексић“,
14.30 – 16.30 Ручак, подела захвланица, дружење,
17.00 Повратак у Крагујевац.

 

ОПРЕМА:

 

Планинарске ципеле, слојевита гардероба, резервна гардероба, пресвлака, качкет/шешир, наочаре за сунце, крема за сунце.

 

ХРАНА И ПИЋЕ:

 

Храна за доручак и у време кретања на стази (сендвичи, воће, слаткиши и слично), минимум 2 литра воде. Организатор акције и власник дестилерије „Алексић“ обезбеђују ручак за све учеснике акције.

 

Организатор обезбеђује захвалнице за сва друштва – учеснике, као и за најмлађег и најстаријег учесника акције.

 

Пријаве за акцију:

 

Пријаве се примају на састанку клуба у  Првој крагујевачкој гимназији, најкасније до среде, 17. 07. 2019 године, или СМС поруком на моб. тел. 064/684-68-79 (Жарко Продановић) .

Рок за отказивање учешћа је 17.07. 2019. године. Код отказа учешћа након наведеног рока, планинар је дужан да сам пронађе замену за учешће. У супротном плаћа цену превоза на акцију.

 

Трошкови акције:

 

Цена превоза зависи од понуде превозника и броја заинтересованих планинара и накнадно ће бити утврђена.

 

За учешће у акцији потребно је имати лична документа, личну карту, оверену здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС-а са маркицом за 2019. годину.

Сви учесници у акцији учествују на споствену одговорност и дужни су да потпишу изјаву о одрицању од покретања поступка о утврђвању одговорности, коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену. Водич има право да одбије пријву за акцију оном планинару за ког процени да тај планинар није физички спреман, није прописно опремљен, или својим поступцима може да омета успешно извођење акције. Сви учесници акције су дужни да се понашају у складу са  одребама које прописују  „Правилник о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС и “Правила понашања планинара”Такође, сваки учесник је дужан да поштује усмена упутства организатора и водича на акцији.

 

У акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су извршила лекарски преглед, потписала приступницу, попунила евиденциони лист и потписала изјаву о одустајању од покретања поступка о утврђивању одговорности, у којој стоји и напомена да у акцији учествују на сопстевну одговорност). Образац изјаве учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист попуњавају код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК „Гора“, средом од 20.00 у Првој крагујевачкој гимназији. 

 

  • Водите рачуна о сопственој безбедности и безбедности других,
  • Молимо вас да водите рачуна о свом здравственом стању и реалним   опасностима на стази
  • Физички неприпремљени не полазите на акцију.

 

Организатор акције и водич на стази, Жарко Продановић.

Контакт: 064/684-58-79

 

 

Share.

Leave A Reply