V Зимски успон на Миџор - ПЕК Гора

V Зимски успон на Миџор

0

Пету годину за редом, 30.11. и 01.12.2019. год. ПЕК „Гора“ организује, увек узбудљиву спортску акцију зимски успон на Миџор 2169 мнв, на Старој планини.

План акције:

Субота 30.11.2019.год.

07:45 – окупљање учесника код Крста,
08:00 – полазак из Крагујевца путем Бабиног зуба
13:30 – долазак до планинарског дома Бабин зуб, одакле ћемо отићи у краћу шетња до врха Бабин зуб.

Недеља 01.12.2019. год.

08:30 – припреме и полазак на стазу ка Миџору
15:30 – 16:00 повратак у дом где ће нас чекати превоз, припреме и полазак за Крагујевац.
Повратак у Крагујевац око 22:00 часова.

План је оквиран и подложан је изменама пре почетка и у току извођења акције.

За све остале информације јавити се водичу.

Опрема и гардероба:

Стандардна планинарска опрема и гардероба за зимски успон, прилагођена временским приликама и прогнози, за дводневну акцију.
Резервна гардероба.

Крајњи рок за пријаву: уторак 26.11.2018. год.

Крајњи рок за отказивање учешћа: уторак 26.11.2018. год. Они који откажу учешће после наведеног рока, дужни су да сами пронађу замену за учешће, или им се неће вратити уплаћена аконтација.

Планински спортски водич: Андреј Ивошев 064/854-0330


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2019 годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2018 годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.

Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој ГимназијиЗа сва додатна појашњења око права учешћа на акцијама ПЕК Гора можете прочитати следећи текст:

Ко може и под којим условима учествовати на планинарским акцијама?

Share.

Leave A Reply