Бешњаја и јагодински Црни врх - ПЕК Гора

Бешњаја и јагодински Црни врх

0

Поштовани планинари,
организатори акција нашег клуба осмислили су једну пост празничну шетњицу од Бешњаје до јагодинског Црног врха.

Стаза којом ћемо прећи је дуга око 18 км, са укупним успоном и силаском око 450 м, за шта ће нам требати око 8 сати лаганог пешачења.

Акција је планирана за 04.01.2020. год и искључиво се користи сопствени превоз до полазне тачке пешачке туре – село Дренак, на падинама Бешњаје.. Заинтересовани учесници који су вољни да својим возилом превезу до одредишта и друге учеснике, нека се јаве организатору акције Горану Девеџићу, како би се што боље органозовали око превоза.

Окупљање учесника код Крста у центру града . Полазак ка Бешњаји у 7:00.

Организатор акције је Горан Девеџић и све информације у вези ове акције можете добити позивом или слањем СМС-а на број +381603382227

План је оквиран и подложан је изменама пре почетка и у току извођења акције у зависности од тренутних услова на стази.

Опрема и гардероба: Стандардна планинарска опрема и гардероба за зимски успон, прилагођена временским приликама и прогнози, за једнодневну акцију. Резервна гардероба.

Исхрана: из ранца

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2019./2020. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати Правилника о безбедности и одговорности и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2019./2020. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.
Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој Гимназији.

Share.

Leave A Reply