Зимски рај на Рајцу – Републичка акција за младе - ПЕК Гора

Зимски рај на Рајцу – Републичка акција за младе

0

ПЕК ”Гора” Крагујевац позива све маме, тате, баке и деке… планинаре, да поведу своју децу на прву овогодишњу Републичку акцију за младе „ЗИМСКИ РАЈ НА РАЈЦУ“!

Акцију организује  ПСК ”Победа” Београд под покровитељством Комисије за младе ПСС.


Датум одржавања: субота 8. фебруар 2020.
Место одржавања: Рајац, планинарски дом „Чика Душко Јовановић“

План и програм акције:

  • 08:00 Окупљање учесника код Крста у центру Крагујевца (опционо).
  • 08:15 Полазак пут Рајца
  • 10:15 Отварање акције
  • 10:30 Полазак на пешачку туру 8-10 км. Избор стазе ће зависити од временских услова, количине снега и старосне структуре деце.
  • 14:30 – 15:30 Ручак
  • 15:30 – 17:00 Такмичење у навлачењу конопа, скакању у врећи, оријентиринг лавиринту и пењање уз вештачку стену
  • 17:00 Подела диплома и захвалница и затварање акције
  • 17:15 Логорска ватра
  • Повратак за Крагујевац

Превоз: на ову акцију ићи ћемо сопственим аутомобилима. Због рационалне расподеле учесника по аутомобилима, потребно је јавити се организатору уз напомену о могућности ангажовања својих кола.

Исхрана: из ранца на стази, а ПСК ”Победа” обезбеђује бесплатан ручак (пасуљ и салата) и чај за све учеснике по завршетку акције. Потребно је понети свој прибор за јело.

Организатор: Андреј Ивошев, тел: 064.8540.330

На акцији могу учествовати малолетна лица искључиво у пратњи родитеља или старатеља.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2019./2020. годину.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати Правилника о безбедности и одговорности и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2019./2020. годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.
Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој Гимназији.

Share.

Leave A Reply