Зимски успон на Трем - ПЕК Гора

Зимски успон на Трем

0

Субота 29.02.2020. године

Планинарски клуб Железничар из Ниша, организује републичку планинарску акцију са успоном на највиши врх Суве планине –Трем (1810 мнв).
Ове године ће, након дужег периода, зимски успон на Трем поново бити организован из Доњег Душника.

План акције:

– 04:30ч полазак из Крагујевца (из центра града, код Крста),
– до 07:00ч Окупљање учесника акције и пријава „Штабу акције“ у школи у Доњем Душнику.
– Полазак прве групе је планиран одмах након свечаног отварања акције испред Дома клултуре у 7 часова док ће друга група кренути у 8 часова.

Стаза креће из Доњег Душника (600мнв) иде кроз село Горњи Душник, потом шумском стазом до превоја Девојачки гроб (1311 м/нв), гребеном Суве планине до врха Трем (1810 мнв). Укупна дужина стазе је 26км.
Након краћег задржавања на врху и фотографисања, повратак у Доњи Душник, где ће у Елиду бити организована подела топлог оброка свим учесницима који су се пријавили „Штабу акције“.

Напомена:

Обавезно је пријављивање учешћа са бројем учесника а такође и пријављивање броја за ручак са уплатом од 150 динара.

Обавезно понети прибор за јело.

Најава броја учесника најкасније до недеље, 23. фебруара. 2020.

– У 19 часова је организована додела захвалница, пехара и затварање акције.

– Повратак за Крагујевац

Непоходна опрема:

Планинарске ципеле

Зимска јакна, шал, капа, рукавице (два пара пожељно), полар дукс, активни зимски веш дугих рукава, остала зимска планинарска опрема

Камашне

Планинарски штапови

Резервна сува гардероба (може остати у аутобусу за повратак са стазе)

Чеона лампа са резервним батеријама

Храна и вода: из ранца, за целодневни боравак у природи

Пријаве за акцију:

Организатор акције испред ПЕК Гора је Јевтић Стеван, тел. 060 3149190

Пријављивање средом на редовним састанцима ПЕК Гора у 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији.

Цена превоза:

Начин превоза и коначна цена биће утврђени по пријави учесника.


За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2019/2020. годину.

Сви учесници акције су дужни да потпишу изјаву о одрицању одговорности коју ће добити од организатора акције.

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију. Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

На акцији могу учествовати планинари, чланови ПСС, или чланови иностраних клубова чланова савеза признатог од UIAA, са уплаћеном чланарином за 2020 годину, што потврђују планинарском, чланском књижицом приликом пријаве и уплате аконтације.
Такође на акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су потписала приступницу, евиденциони лист и изјаву о одговорности да на акцију иду на сопстевну одговорност). Образац изјаве о ослобађању одговорности учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист могу добити и попунити код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК Гора, средом од 20:00 у Првој крагујевачкој гимназији.

Share.

Leave A Reply