Столови, из два правца - ПЕК Гора

Столови, из два правца

0

У недељу, 17. Маја 2020. године Планинарско – еколошки клуб „Гора“ у склопу својих тренажних активности организује успоне на врх планине Столови (Камариште 1375м.н.в.).

Група А
Успон започиње из села Брезна, да би се преко Понораца, Орловца, Ниловске превоје стигло до врха Камариште. Истом стазом планиран је повратак назад.
Укупна дужина стазе: око 18км
Висинска разлика: +-850м
Стаза спада у ред лакших.

Група Б
Успон започиње у подножју тврђаве Маглич. Пратећи гребен Градска коса излази се најпре на Чикер, а затим на највиши врх Столова, одакле се преко Орловца силази до Брезне, где ће групу сачекати превоз.
Укупна дужина стазе: око 18км
Висинска разлика: +1250м -850м
Стаза спада у ред кондиционо захтевнијих.

Полазак обе групе, заказан је за 05 часова, од Крста у центру Крагујевца.
Планирани повратак је у предвечерњим сатима.

Неопходна опрема:
Планинарске ципеле, одећа примерена планинарским условима. Заштита од Сунца, кише, ветра, чеона лампа. Пожељно је имати планинарске штапове.

Храна и вода:
Из ранца. Минимум 2 литра воде.

Неопходна документа:

Лична карта оверена здравствена књижица, планинарска картица ПСС-а са маркицом за 2020. годину.

Цена:
Зависно од броја пријављених, цена ће се кретати око 800 динара.

Пријава:

Заинтересовани за групу А, пријављују се Жарку Продановићу, на телефон 064/684 68 79
Заинтересовани за групу Б, пријављују се Николи Пантовићу, на телефон 064/380 80 73

Пријаве су могуће до 14.05.2020. године. Отказивањем иза наведеног датума, учесник је дужан да у целости покрије појединачну цену учешћа на акцији.

Сви учесници учествују на споствену одговорност и дужни су да потпишу изјаву о одрицању од покретања поступка о утврђивању оговорности, коју ће добити од организатора. Учесници су дужни да се понашају у складу са одредбма које прописује „Правилник о безбедности и одговорноси у извођењу планинарских активности“ ПСС-а и „Правилник понашања планинара“
Водич задржава право измене трасе, прекида акције, или одустајања од акције, у случају неповољних вреенских и других прилика. Такође, водич задржава право да одбије пријаву свакоме за кога процени да није физички спреман, није адекватно опремљен, или својим поступцима и понашањем може нарушити акцију у било ком аспекту.

НАПОМЕНА:
Наведене активности спроводе се у потпуности у складу са против епидемијским мерама прописаним од стране Министарства омладине и спорта, као и мерама које се тичу јавног превоза.
У складу са прописаним мерама, сви учесници дужни су да при доласку носе заштитну маску и рукавице.

Share.

Leave A Reply