Дан пешачења 2020 - ”Србија хода - за корак ближе здрављу” - ПЕК Гора

Дан пешачења 2020 – ”Србија хода – за корак ближе здрављу”

0

Планинарски Савез Србије 12. септембра 2020. године организује највећу овогодишњу планинарску акцију ,,Дан пешачења” под слоганом СРБИЈА ХОДА – ЗА КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ!

“Дан пешачења” представља позив читавој јавности у Србији да се тога дана покрене и хода. Планинари из целе Србије ће тог дана позивати и старе и младе, породице, тинејџере, пензионере, запослене, школарце и студенте да се тога дана прикључе акцији и препешаче 100 метара или целу предвиђену стазу. Тога дана ће се пешачити по улицама, парковима, природи, планинама Србије… Тога дана СРБИЈА ХОДА!

Планинарско еколошки клуб “Гора” Крагујевац ће овогодишњу акцију реализовати на посебан начин. Уместо масовног окупљања и заједничког поласка на стазу, нашим члановима и грађанима ће бити понуђене обележене и уређене стазе на Бешњаји којима могу да пешаче.

Погледајте интерактивну мапу планинарских стаза на Бешњаји:

Такође, грађанима је на располагању и „Градска пешачка стаза“, као и добро позната шеталишта у Великом парку и Шумарицама. Свима онима који се определе за Шумарице, препоручујемо посету Ботаничкој башти Крагујевац.

Водичи и планинари нашег клуба ће 12.09.2020. у времену од 09:00 до 18:00 часова, боравити код дома у Букоровцу и на одређеним деловима стазе на Бешњаји само као особе које дају информације и врше надзор и усмеравање. На овај начин ћемо у свему поштовати правила превенције ширања заразне болести. Манифестацију замишљамо као промоцију здравих стилова живота на локалу, на територији на којој живимо, уз помоћ локалне самоуправе и других партнера. Спроводимо је у циљу указивања значаја кретања за здравље и имунитет појединаца и колектива и одржавања менталне хигијене.


Подршку овогодишњој манифестацији у Крагујевцу дали су:

Share.

Leave A Reply